Los bericht bekijken
  #74  
Oud 29 juni 2009, 16:18
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pio Bekijk bericht
Lijkt mij niet zo duidelijk. Ik wil ook graag meer HD content maar om daar nu analoge zenders voor te laten wijken.
Naar ik begrijp (maar laat me graag corrigeren door de techneuten hier) passen in één analoog kanaal 5 HD zenders of 10 SD digitale zenders.

Dat betekend dus dat het uitzenden van zeg 5 analoge kanalen waar geen hond naar kijkt zo 25 HD kanalen, 50 SD kanalen of een mix daarvan kost.
En al die shopping kanalen ben ik ook geen fan van, maar die zullen er ongetwijfeld voor zorgen dat we de 60 zenders 'gratis' boven het basis bedrag kunnen krijgen.

Grootste probleem wat ik heb met die programmaraden heb is dat ze met die volslagen wereldvreemde adviezen komen. Kijk, dat ze waken dat iedereen in NL alle Nederlandstalige zenders voor het brede publiek kunnen ontvangen snap ik nog. Maar waarom ze vinden dat per sé iedereen analoog naar TV5 moet kunnen kijken vind ik echt volslagen kolder. Net zo kolder als het advies destijds toen Talpa RTL8 werd dat RTL8 niet nodig was om door te geven en dat TVE er wel op kan. Alsof niet elke franstalige en spaanstalige TV kijker in Nederland niet allang een schotel heeft.
Maar ja, de enige mensen die tijd hebben om oeverloze programmaraad vergaderingen bij te wonen, laat staan actief te participeren, kijken zelf natuurlijk nooit TV Precies het probleem van die raden trouwens. Leuke theorie ze zijn democratisch want iedereen kan zich kandidaat stellen, maar door het tijdbeslag en het imago krijg je natuurlijk ook alleen maar mensen met tijd teveel die zich kandidaat stellen.

En waarom dan geen programmaraad voor Digitenne? Nee, vind echt de programmaraden volledig achterhaald.

Vind overigens ook dat wanneer Ziggo overweegt om het analoge pakket terug te brengen tot minder dan 15 zenders ze inderdaad eenmalig met gratis decoder acties zullen moeten komen voor de 2e, 3e, 4e en 5e TV.