Los bericht bekijken
  #49  
Oud 28 juni 2009, 22:36
Rossdale's schermafbeelding
Rossdale Rossdale is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 juni 2009
Locatie: Breda/Casema
Berichten: 8
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
Je downstream power level is onwaarschijnlijk hoog (6 dBmV t.o.v. 0 dBmV streefwaarde)
Je downstream noise level is met 31dB erg laag en niet in overeenstemming met wat je van een sterk signaal verwacht.
Je upstream power level is onwaarschijnlijk hoog (61 dBmV t.o.v. 45 dBmV streefwaarde).
Blijkens je log raak je regelmatig de verbinding met Ziggo kwijt door te zwak signaal.
Gezien het totaalbeeld zou ik gokken op een goedkope breedband versterker zonder of met uiterst gebrekkige signaal-terugvoering, die geheel in strijd met de aansluitvoorschriften tussen AOP en splitter/modem in geplaatst is.
Maar er kunnen andere problemen zijn.

De eerste vraag is dus hoe het staat met je aansluiting.

Waar komt de groene kabel je huis binnen (meterkast, woonkamer)?
Zit direct daarop gemonteerd de door Ziggo verstrekte AOP (ééngats/tweegats); dus niet eerst verlengstekkers/verlengsnoeren/tussen-dozen/aanknoopsels ?
Zit direct daarop de door ziggo geleverde splitter; is dit een passieve (zonder eigen 220V aansluiting) of actieve (met eigen 220V voeding) versterker/splitter.
Zit aan die splitter met een korte, geheel volgens de voorschriften afgeknipte/gesneden, aan de kwaliteitseisen voldoende kabel het Ziggo modem?
Zitten alle andere splitters, versterkers, tv-dozen enz. enz. uitsluitend aan de andere aansluitingen van die Ziggo-splitter?

Mees de Roo
De groene kabel komt binnen in de meterkast op de begane grond. Hier worden zowel het TV, als het internetsignaal op doorgegeven.

Even ter info: op de eerste verdieping wonen 2 huisgenoten en staat de modem+router. Ikzelf woon op de tweede verdieping. Een jaar geleden was er een probleem dat het TV signaal bij mij te zwak was boven, dus toen is er een versterker bij moeten komen voor het TV signaal. Echter was dit ruim een half jaar voordat de internetproblemen begonnen.

De monteur (niet van ziggo, maar 1 of andere kluns die de huisbazin had ingehuurd) had het toen als volgt aangesloten. Groene kabel -> AOP -> tv versterker -> splitter en vanaf daar 1 snoer naar de modem op de eerste verdieping en de andere dus voor de TV's incl. vertakkingen etc. Toen hadden we helemaal geen internet meer (de versterker blokte het internetsignaal volgens mij)

Toen heb ik de splitter en versterker omgedraaid zodat alleen de coaxkabel voor de TV versterkt wordt en het internetsignaal niet. Dus: groene kabel -> AOP -> splitter (passieve, dus geen 220V) -> modem

De kabel vanaf de splitter naar de modem is wel +/- 4m lang gok ik, maar wel goed verbonden.

Als het hier aan zou liggen, snap ik echter niet waarom de problemen pas maanden later op zouden gaan treden...