Los bericht bekijken
  #54  
Oud 28 juni 2009, 18:09
pvd's schermafbeelding
pvd pvd is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 mei 2008
Locatie: - @home
Ziggo Internet: Alles-in-een basis, Ubee EVW3200
DTV: HUMAX 5050c en samsung DCB-B270R
Berichten: 1.114
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pipo1000 Bekijk bericht
tja, als ik dat zou kunnen testen dan zou ik het doen. Ik heb een 42inch plasma die op de 1ste verdieping staat (dat is de woonverdieping) en op de begaandegrond (hobby ruimte, garage etc.) is de meterkast. Helaas niet haalbaar om dit te testen. In het huis zitten (van de vorige bewoner) Praxis coax, connectors en einddoos, die ik morgen maar ga veranderen naar Hirschmann. Ik ga maar even 20 meter Hirschman kabel langs de trap leggen met Hirschmann connectors eraan als test. Het blijft vreemd dat alles al 2 jaar perfect werkt, en opeens stopt met werken! Wat ook raar is dat het met vlagen goed en weer slecht wordt. Dan kan ik uren lang tv kijken en dan opeens schiet de BER weer omhoog!
Dan lijkt het erop dat er een stoorzender is: Bijvoorbeeld een DECT-basisstation of een magnetron o.i.d. die op verschillende momenten stoort.

Overigens, voordat je de kabels gaat vervangen, zou ik toch even de moeite nemen om het testje te doen. Leen eventueel een draagbare tv (met scart-aansluiting) bij vrienden/buren o.i.d.. Je voorkomt daarmee dat je voor niks je kabels gaat vervangen, want het kan wel degelijk aan Ziggo liggen.

pvd

p.s. Volgens Ziggo mag de kabel niet langer zijn dan 10 m. Indien een splitter wordt gebruikt slechts 5 m. Een versterker zou een optie kunnen zijn.

Deze moet bij voorkeur niet langer zijn dan:
-
5 meter mèt splitter

-
10 meter zònder splitter (rechtstreekse aansluiting)

Als de afstand groter is, heeft u wellicht een versterker nodig. (bron www.ziggo.nl)