Los bericht bekijken
  #191  
Oud 28 juni 2009, 16:45
Bullet NL's schermafbeelding
Bullet NL Bullet NL is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 28 april 2008
Locatie: Groningen/@Ziggo Noord/Oost
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra 120/10Mbit, Ubee EMV3200B, D-LINK DIR 855
DTV: Digtaal TV Totaal, HD Pakket & Eredivisie Live, Humax 5050C, Samsung DCB-H360RA, Smit CI+
Berichten: 2.328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Nee. Maar ik verwacht sowieso wel aanloopproblemen, ook na de officile start op 4 juli.
Ondanks jou verwachting is het zo dat deze "mogelijke" aanloopproblemen niet aan Ziggo hoeft te ziggen. Het kan net zo goed bij de NPO liggen als bij een andere partij. (kan me niet herinneren dat vorig jaar bij de test NED1 HD veel problemen zijn geweest door Ziggo) Sterker, men was zeer allert en heeft o.a. dankzij input van gebruikers besloten om van 720p naar 1080i te gaan.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Nee. Ik zit op dit moment nog even te kijken en te vergelijken (programma: De zomer van de wolf) en hoewel er op dit moment duidelijk opgeschaald materiaal wordt uitgezonden zijn de logo's wl haarscherp. Dat betekent dus dat dit niet het SD signaal kan zijn dat door een upscaler is gehaald. Bovendien loopt zoals gezegd het HD signaal vr op het SD signaal.
En ook nu kan het nog zo zijn dat het bron materiaal niet 1080i is, maar ook voor de NPO zenders omhoog gebracht wordt. waarna ze het voor de SD zenders weer omlaag moeten zetten.

de zender aanduiding wordt pas op het laatste door de NPO aan het signaal toegevoegt. Deze kan daadwerkelijk wel 1080i zijn maar zegt niets over de bron.

Feit blijft, 4 juli zonder tegen spoed weten we het zeker...... tot die tijd blijven het aannames en ongefundeerde meningen. tenzij iemand een officieele mededeling van Ziggo heeft.