Los bericht bekijken
  #6  
Oud 28 juni 2009, 12:52
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Een volledige reset (knop/gaatje achterop de router terwijl die aanstaat ongeveer 10 sec ingedrukt houden), gevolgd door (op)nieuw draaien van de wizard is inderdaad de meest cleane situatie met het minste zoekwerk naar veranderingen/belemmeringen.
Tenzij je firewall gedeelte vol staat met zelf ingevoerde regels, mac adressen enz.enz. die je niet wilt missen en/of opnieuw invoeren (zoals bij mij) gaat er dan niets essentieels verloren en heb je het grote voordeel van een schone start.

De DNS via de router vindt plaats via het doorgeven van DNS verzoeken aan de door de router van ziggo gekregen DNS servers. Voordeel is dat je altijd ge-update DNS servers krijgt, nadeel is dat de router zeker niet snel is met DNS verzoeken, dat het voor veel routers een zware belasting is (die overige functies kan vertragen) en dat sommige oudere routers/firmware zelfs helemaal kunnen/kan gaan hangen.

Voor de test (DHCP) dus gewoon gebruik maken van wat je krijgt, daarna fine-tunen door meerdere en de snelste DNS servers uit de buurt direct vanaf je PC's te configureren en aan te roepen (met alle negatieve cache-times ook nog op nul gepatched).
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.