Discussie: SPAM
Los bericht bekijken
  #27  
Oud 27 juni 2009, 23:05
Decibert's schermafbeelding
Decibert Decibert is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2009
Locatie: Amstelveen / Casema
Berichten: 915
Standaard

Citaat:
En verder zijn de spamfilters ook zelflerend. Als de spammers weer een nieuwe truuk hebben bedacht om spamfilters te omzeilen, werkt dat slechts een korte tijd omdat de filters ze na verloop van tijd weer beter vangen.
En dan verzinnen ze weer iets nieuws, zo gaat het oneindig verder. Het is vervelend dat spam winstgevend is, maar dat is het alleen omdat er altijd nog wel een idioot is die erop in gaat. Uiteindelijk is er maar 1 reactie nodig op miljoenen mailtjes om het zaakje winstgevend te maken, helaas.

Dus wat kan je zelf doen? Héél voorzichtig zijn, niks zelfs maar lezen wat je niet vertrouwt, eventueel zelf spamregels instellen in je emailprogramma/antispamprogramma als je die mogelijkheid hebt. Altijd als ongewenst/spam/phishing markeren wat dat ook is zodat spamfilters ervan kunnen leren. En niet te snel in paniek raken: zelfs al krijg je tien spam berichten per dag of meer, het kan verder niet echt kwaad zolang je 't maar niet opent, gewoon wegmieperen die handel.

Ik vermaak me persoonlijk altijd wel vanwege de soms hilarische subjects. Met mijn eigen mailserver (en conservatief beleid ten opzichte van openbaar maken van mijn adres) krijg ik tegenwoordig echter niks meer binnen.
__________________
Geen loonstrookje van Ziggo B.V.
De feiten scheiden van de emoties