Los bericht bekijken
  #3  
Oud 27 juni 2009, 20:08
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Net toch even gekeken hoe het dan kan dat de Dreambox met twee audio Elementary Streams (ES) op de proppen komt. Zie onderstaand de Program Map Table (PMT) informatie van Discovery Channel:Op het eerste gezicht lijkt Discovery Channel zoals gebruikelijk een Teletext (door de Duitse programmeur Videotext genoemd) ES, een MPEG Audio ES en een MPEG2 Video ES te bevatten. Op zich niets bijzonders zo lijkt het totdat mijn oog viel op die format_identifier met waarde 0x42535344 (ofwel ASCII voor "BSSD") als extra informatie voor de Teletext ES. Even Google erop los gelaten en dan blijkt dat "BSSD" een ontvanger het volgende vertelt over een ES:

Citaat:
Audio data as specified in SMPTE Standard SMPTE 302M-1998 for Television - Mapping of AES3 Data into MPEG-2 Transport Stream shall use this format_identifier.
Bron: http://www.smpte-ra.org/mpegreg/bssd.html

Wat die "BSSD" format_identifier bij de beschrijving van een teletext ES doet weet ik niet, maar goed lijkt het mij niet. Het gevolg is dat de Dreambox de teletext ES identificeert als een audio ES, maar geluid zal er niet komen uit zo'n teletext ES. Een bug dus in de PMT informatie van Discovery Channel.

Heeft Discovery Channel wel teletext volgens de Dreambox?