Discussie: SPAM
Los bericht bekijken
  #17  
Oud 26 juni 2009, 23:34
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zigmund Bekijk bericht
Cees, je verhaal is op zich duidelijk maar ik heb toch altijd begrepen dat Ziggo spam ook blokt. De laatste week krijg ik opeens schrikbarend veel spam binnen, dat kan toch niet de bedoeling zijn van een spam-filter. Die moet er doorgaans voor zorgen dat je alleen die mail binnen krijgt die ook echt voor jouw bedoeld is.
Nou daar zijn de meningen over verdeeld. Sommige mensen zijn als de dood dat er per ongeluk echte mail als spam zou verdwijnen. De 'hele erge' spam met een hoge spamscore wordt standaard wel weggegooid volgens mij. Die is getagged met {Spam!} dus met een uitroepteken ipv een vraagteken. De huidige spamuitbraak (die ik ook zie) is allemaal spam die net op het randje zit, maar dus wel gedetecteerd wordt. Omdat het een vrij lage spamscore is is het juist wel de bedoeling dat je die dus gewoon binnen krijgt zodat je zelf daar nog eventuele foute mail uit kunt vissen. Het omzeilen van de spamfilters blijft een kat-en-muis spel tussen spammers en spamfilter-programmeurs. Tot nu toe vind ik het spamfilter goed werken want ik kreeg deze week tientallen spams binnen als Spam? en maar 1 mailtje was niet als spam herkent. Maar misschien moet je het spamfilter wat hoger zetten en wordt er dan standaard meer weggegooid bij jou.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....