Los bericht bekijken
  #31  
Oud 26 juni 2009, 15:21
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sjaool Bekijk bericht
Die had ik al eens bekeken. Leuke opstelling.

Ik heb hier nu nog een Asus 9600GT Silent in de computer zitten maar ben van plan die te vervangen voor een ATI.
Thanx!

Ben ondertussen natuurlijk nog steeds bezig met aanpassingen. Vanochtend een IBL® 12UE CPU cooler geplaatst. Dit is een Thermalright True Black 120 voorzien van een ontkoppelde IBL® 120mm 1050 Premium Fan. Zelfs bij het opstarten is de CPU koeler niet te horen. De koeler is 16cm hoog, dus je hebt wel een grote kast nodig om deze te kunnen plaatsen.

Binnenkort even de 2 IBL® 120mm 1050 Premium Fans halen voor de achterkant van de kast en rubberen pins om de fan in de voeding te ontkoppelen, zodat deze ook geen geluid meer maakt. Daarna nog 2 IBL® 120mm 1050 Premium Fans voor de voorkant van de kast. Zit er nog over te denken om de fans op de Arctic Cooling Accelero Twin Turbo te vervangen door 2 ontkoppelde IBL® 80mm 1050 Premium Fans en als het dan niet stil is, dan weet ik het ook niet meer.

Maar goed, wat ik nog even wilde melden aan Jam, is het volgende!

Zoals je misschien weet zijn gisteren de prijzen van Windows 7 bekend gemaakt. In Europa gaan alleen maar de E versies geleverd worden. Dit wil zeggen, zonder IE8. Waarschijnlijk gaat de leverancier er cd'tjes bij leveren met verschillende browsers, maar een kleine tip: download voordat je Windows 7 installeert dus alvast even IE8 bij Microsoft (of welke browser je maar wilt) en zet die even op een USB-stick of zo. Om een browser te downloaden heb je wel een browser nodig, en laat die nou net in de Europese versies van Windows 7 zitten

Maar goed, het volgende... Microsoft heeft bepaald dat bij een E versie (zonder browser dus) altijd een clean-install nodig is. Dus zelfs een upgrade-versie van Windows 7 heeft een clean-install nodig. Laat Microsoft nou in Europa bepalen (in ieder geval in Nederland) dat als men een upgrade van bijvoorbeeld Windows 7 Ultimate koopt, er standaard een retailversie geleverd wordt. Nu maakt dat bij de 'Ultimate' versie niet zoveel uit, maar de retailprijs van Home Premium is €199,99. Koop je echter de upgrade van Home Premium, dan ben je €119,99 kwijt en krijg je alsnog de retail versie, echter zonder support. Het is krom, maar ja, geef de schuld maar aan die 'vrouw' in Brussel.

OEM prijzen zijn nog niet bekend, maar die zullen uiteraard weer wat lager dan deretail liggen, zo om en nabij de upgrade prijzen.

Wil je echter niet wachten? Dan kan je nu bij bijvoorbeeld Alternate (edit: pagina is niet meer beschikbaar, maar goed, check even 'besturingssysteem' -> 'Systembuilder/OEM' -> 'Windows Vista Ultimate x64 + upgrade voucher') alsnog een Windows Vista Ultimate x64 NL versie kopen, heb je in ieder geval een geldige licentie, en daarbij krijg je dan een voucher voor een gratis upgrade (exclusief verzendkosten) naar de gelijkwaardige versie van Windows 7 (hetgeen betekent dat je dus een retail Windows 7 ontvangt).

Het is maar een tip...

Laatst gewijzigd door Ed; 26 juni 2009 om 18:57