Los bericht bekijken
  #48  
Oud 26 juni 2009, 13:07
Decibert's schermafbeelding
Decibert Decibert is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2009
Locatie: Amstelveen / Casema
Berichten: 915
Standaard

Citaat:
In mijn optiek is de reden dat Ziggo niet kiest voor de klantvriendelijke oplossing (onversleuteld het basispakket doorgeven) puur gebaseerd op geld.
De echte winst wordt gemaakt op de extra zenderpakketten. Hiervoor is toch een decoder nodig (in welke variant dan ook). Als je vervolgens je nieuwe digitale klant dus een periode gratis naar de extra zenders kunt laten kijken, is er meer kans om die als abonnee te kunnen toevoegen.
Ik begrijp niet waar je op doelt. Wat heeft de previewperiode te maken met het basispakket? De enige reden waarom het niet onversleuteld wordt doorgegeven is zodat zij duidelijk in beeld hebben hoeveel mensen een Smartcard hebben geregistreerd. Zo hebben ze een doelgroep in beeld. Dat je een previewperiode hebt is uiteraard zodat je tijd hebt om je kaart te activeren en zodat je kan kijken of extra pakketten wat voor je zijn, alleen dat heeft niks te maken met het onversleuteld uitzenden van het basispakket.

[off-topic]
Citaat:
Zodra andere aanbieders van dezelfde diensten toegang krijgen tot het kabelnet, of er zelf een aanleggen en gaan exploiteren in het dekkingsgebied van ziggo, zullen er wel veranderingen gaan komen, die in het voordeel van de klant zullen uitvallen.
Het kan best dat sommige zaken goedkoper worden. Maar het lijkt me sterk dat de nadelen van het openstellen van het netwerk daar tegen op wegen. De problemen zijn legio: moet het héle kabelnetwerk in Nederland op de schop zodat elke leverancier overal kan leveren? ITV van Ziggo kan echt niet in Amsterdam en UPC Fiber Power kan echt niet in Amstelveen. En al die extra bandbreedte? En krijgen we dan een KPN-scenario? Dat moeten we toch niet hebben... Om over de jaren van administratieve en technische chaos maar te zwijgen.
Als je daar graag verder over wilt discussiëren kun je daar beter een eigen topic voor starten.
[/off-topic]
__________________
Geen loonstrookje van Ziggo B.V.
De feiten scheiden van de emoties