Los bericht bekijken
  #47  
Oud 26 juni 2009, 09:49
FRanatic's schermafbeelding
FRanatic FRanatic is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 18 maart 2009
Locatie: Roosendaal / @Home
Ziggo Internet: Ai1+ / Cisco EPC3212 / WRT320N
DTV: IRHD-5000C
Berichten: 112
Standaard

In mijn optiek is de reden dat Ziggo niet kiest voor de klantvriendelijke oplossing (onversleuteld het basispakket doorgeven) puur gebaseerd op geld.
De echte winst wordt gemaakt op de extra zenderpakketten. Hiervoor is toch een decoder nodig (in welke variant dan ook). Als je vervolgens je nieuwe digitale klant dus een periode gratis naar de extra zenders kunt laten kijken, is er meer kans om die als abonnee te kunnen toevoegen.

De bekendheid wordt op deze wijze vergroot en drempel om extra pakketten af te nemen wordt zo lager.

Het feit dat ziggo (veel) extra geld wil genereren op extra zenders baseer ik op het feit dat extra zenders (bijv. eredivisie live) duurder zijn dan bij andere aanbieders. Zo buiten zij hun "monopoly-positie" uit in het verspreidingsgebied.

Er is niets mis met geld verdienen. Als je iets te duur vindt als klant, koop je het niet. Echter het risico bestaat dat ziggo zich uit de markt prijst. Zodra dat dat nog niet gebeurt, blijven ze op de huidige koers doorgaan denk ik.

Zodra andere aanbieders van dezelfde diensten toegang krijgen tot het kabelnet, of er zelf een aanleggen en gaan exploiteren in het dekkingsgebied van ziggo, zullen er wel veranderingen gaan komen, die in het voordeel van de klant zullen uitvallen.

Dat is de werking van de vrij markt economie. De klant heeft altijd een keuze. Ben je het er niet mee eens of vindt je iets te duur, dan laat je het links liggen.