Los bericht bekijken
  #716  
Oud 26 juni 2009, 09:32
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MrDroopy Bekijk bericht
Onjuist, een CI+ werkt uitsluitend in apparatuur die daarvoor geschikt is, zoals meerdere malen gemeld.
Ook onjuist, een CI+ CAM kan in backwards compatible modus werken in apparatuur met een standaard DVB CI slot bij kanalen waarop de digitale TV provider geen extra CI+ beperkingen heeft ingesteld. Het instellen van die extra CI+ beperkingen op kanalen is echter iets dat de digitale TV provider volledig zelf kan bepalen. Als Ziggo dus niet wil dat je "hun" Irdeto CI+ CAM in apparatuur kan gebruiken met een standaard DVB CI slot dan kunnen ze die extra CI+ beperkingen aanzetten op alle kanalen zodat je in een dergelijk geval niets aan "hun" Irdete CI+ CAM hebt.

Voor bezitters van apparatuur met een standaard DVB CI slot die een voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM zouden willen aanschaffen i.p.v. een AlphaCrypt Classic CAM dus exact dezelfde onzekere situatie als wanneer zij de AlphaCrypt Classic CAM zouden aanschaffen. Er is al meerdere keren om een toelichting gevraagd aan Ziggo wat het beleid zal zijn in deze kwestie waarop Ziggo weigert te reageren waaruit geconcludeerd kan worden dat het waarschijnlijk het meest verstandig is voor bezitters van apparatuur met een standaard DVB CI slot is om toch maar de AlphaCrypt Classic CAM aan te schaffen omdat daarvan tenminste bekend is dat die werkt zolang Ziggo en Irdeto niet opzettelijk het Irdeto protocol gaan aanpassen om die CAM uit te kunnen schakelen.

Citaat:
Nee dus. een CI+ kan communiceren met de apparatuur waar deze in is geplaatst. Dat is de klok waartegen deze klepel aanslaat. Een CAM doet niets anders dan een stream ontsleutelen op basis van sleutels welke geleverd worden door de erin geplaatste kaart. Een CI+ controleert daarbij ook wat het "apparaat" waar de module in geplaatst is vervolgens met de stream van plan is. Alleen als dit voldoet aan de door de provider gestelde voorwaarden wordt er ontsleuteld. Wanneer het bijvoorbeeld niet is toegestaan om de stream op te nemen zal het ontsleutelde signaal alleen worden vrijgegeven naar een tv.
De CI+ specificatie beschrijft twee componenten, namelijk de werking van CI+ CAM en het CI+ slot in het host apparaat en de interactie tussen beiden. Dat geheel staat onder controle van de digitale TV provider. Voor de duidelijkheid is het daarom verstandig om expliciet aan te geven over welke CI+ component je het hebt als je spreekt over "een CI+".

Een CI+ CAM werkt als een standaard DVB CI CAM als de digitale TV provider geen extra CI+ beperkingen op een kanaal heeft aangezet. In dat geval wordt dus de encryptie van het kanaal door de CI+ CAM verwijderd en verlaat het kanaal dus de CI+ CAM zonder encryptie. Bij een kanaal waar de extra CI+ beperkingen wel zijn aangezet door de digitale TV provider verwijdert de CI+ CAM ook de encryptie van het kanaal zoals die door Ziggo wordt toegepast op nagenoeg alle TV kanalen, maar i.p.v. dat het kanaal zonder encryptie de CI+ CAM verlaat wordt het kanaal van een andere encryptie voorzien waarvoor tussen CI+ CAM en het apparaat met CI+ slot een eigen set decryptie sleutels is uitgewisseld. Als het ware te vergelijken met de HDCP beveiliging van HDMI.

Het apparaat met CI+ slot is zelf verantwoordelijk om geen dingen te doen met het kanaal die volgens de ingestelde CI+ beperkingen niet mogen. Als opnemen dus niet is toegestaan volgens de door de digitale TV provider ingesteld CI+ beperkingen dan zal de CI+ CAM nog steeds op dezelfde manier het signaal leveren aan een apparaat met opname faciliteiten er vanuit gaande dat bij de CI+ certificatie door de CI Plus LLP authorized certificate agent gecontroleerd is dat het apparaat zich aan de opgestelde regels houdt.