Los bericht bekijken
  #715  
Oud 26 juni 2009, 02:08
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Ziggo CH7465LG Connect Box | d-link dir-855
DTV: Horizon | Humax 5200c | Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | FireDTV
Berichten: 1.259
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rogier68 Bekijk bericht
Aangezien Ziggo niet veel los laat ben ik zelf maar even gaat spitten.
Eigen initiatief is altijd goed

Citaat:
Een Ci+ module werkt ook gewoon in een tv met een standaard CI dat is geen enkel probleem.
Onjuist, een CI+ werkt uitsluitend in apparatuur die daarvoor geschikt is, zoals meerdere malen gemeld.
Citaat:
Alleen bij betaalde zenders moet je een CI+ hebben , want alleen daarmee kan Ziggo communiceren en alles controleren.
Nee dus. een CI+ kan communiceren met de apparatuur waar deze in is geplaatst. Dat is de klok waartegen deze klepel aanslaat. Een CAM doet niets anders dan een stream ontsleutelen op basis van sleutels welke geleverd worden door de erin geplaatste kaart. Een CI+ controleert daarbij ook wat het "apparaat" waar de module in geplaatst is vervolgens met de stream van plan is. Alleen als dit voldoet aan de door de provider gestelde voorwaarden wordt er ontsleuteld. Wanneer het bijvoorbeeld niet is toegestaan om de stream op te nemen zal het ontsleutelde signaal alleen worden vrijgegeven naar een tv.
Citaat:
Dan zal je dus denken nou probleem opgelost.
Nou dat is het dus niet , punt een is dat Ziggo natuurlijk alles van ons wil weten , wat we kijken , hoelaat we kijken , en wat we weg drukken aan reklame enz enz Je moet niet vergeten dat zulke informatie een hoop geld waard is.
De stelling is zeker correct, alleen kan een CI+ cam dit echt niet leveren. Dit soort informatie kan een TiVo op de US markt bijvoorbeeld al leveren en je kunt er van uit gaan dat ook de Cisco deels dergelijke info zichtbaar kan maken. Nogmaals, een CAM is geen decoder en al zeker geen vod modem maar een "decrypter" een "ontsleutelaar" dus.
Citaat:
Het tweede punt is dat Ziggo ons van alles wil verkopen in de woonkamer denk daarbij aan films. Als we dus met zijn allen een CI+ hebben zullen er heel wat mensen toch op zijn tijd een filmpje bestellen wat ze anders nooit zouden of konden doen met een standaard CI . Het is het zelfde als winkelen zonder geld , maar wel met een credicard op zak.
Ziggo weet dus dat ze hier een hoop geld mee kunnen verdienen.
En dat Sony in de eerste teste ronde zat met zijn CI+ is ook niet zo raar , als je bedenkt dat Sony speelfilms gaat leveren aan Ziggo
Dus iedereen die nu thuis een CI kasje heeft kan dalijk met een leuke aanbieding een CI+ kasje halen.
Again, VOD is zeker een dienst waarop een goed businessmodel is te plaatsen. Zoals vermeld is de enige rol van CI+ hierin het voorwaardelijk ontsleutelen van de geleverde stream. De CI+ speelt hierin wel een rol aangezien hierin wel voorwaardelijkheden als hoelang een stream "houdbaar" is of hoevaak deze gekeken kan worden beter geregeld kunnen worden dan met een CI module. Die leuke aanbieding komt echter niet: VOD functionaliteit wordt altijd standaard al met deze beperkingen geleverd. Met alleen een CI module zul je nooit VOD diensten kunnen ontvangen.
Citaat:
En wij zijn gewoon de L*L en zitten dalijk gewoon weer met een kasje.
Als je natuurlijk bij Ziggo blijft
Silendo nemo peccat.