Discussie: Klacht: Windows
Los bericht bekijken
  #42  
Oud 25 juni 2009, 23:46
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Wanneer alle problemen zo simpel waren werden ze eerder opgelost.

Feit is dat de huidige status van ziggo zo is/was dat er van hun kant geen probleem (meer?) bestaat. Je Vista kon moeiteloos op internet en je (geresette) mininote ook. Ziggo heeft/had dus in ieder geval geen probleem meer anders dan dat van de (gemelde) werkzaamheden.

De mininote is/was in een status gekomen waarbij het nodig was een harde reset uit te voeren. Dat zou bij normaal aan/uitzetten waarbij de spanning van de LAN chipset afgaat niets moeten helpen, maar er is waarschijnlijk een configuratieprobleem waarbij dat niet gebeurt (jouw opmerking over lichtjes die blijven werken). Dat configuratie-probleem kan bij jou liggen, maar ik verwacht dat helemaal niet. Ik bouw die veronderstelling op het feit dat note/minibooks bekend irritant beperkte bios-opties hebben (deze fabrikanten nemen hun eigen sales als maatstaf?) en het feit dat je minibook helpdesk vrijwel meteen met die reset truc op de proppen kwam; wanneer een normaal geconfigureerde/configureerbare PC dit gedrag niet zou vertonen kost ze dat maanden (hebben ze trouwens niets gezegd over een bios-update?).

Rest de vraag hoe die minibook in z'n opgehangen staat terecht is gekomen. Werkzaamheden (waarbij die minibook gebruikt wordt) kunnen dat veroorzaken. Het verkrijgen van een nieuw IP-adres kan dat veroorzaken. Maar er zijn nog veel andere oorzaken denkbaar, vanaf spikes op de kabel, via (opzettelijk) misvormde pakketten naar domme samenloop van omstandigheden (waar jij noch ziggo iets aan kunnen doen of veranderen).

Computers zijn (helaas) al lang niet meer de deterministiese machines waar bij elke input een voorspelbare output hoort. Het is een breisel en een gatenkaas, waar je bij het vallen van een steek uithuilt en opnieuw begint; meestal lukt het dan na een paar keer wel.

Daarom is die router ook niet zo'n slecht idee. Zo'n ding van €25 kan beter en goedkoper de eerste klappen opvangen dan je PC's en NAT is wel geen wondermiddel maar het houdt zeker 90% van de pakketten-ellende helemaal bij je PC's vandaan.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.