Los bericht bekijken
  #271  
Oud 25 juni 2009, 20:49
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door aaargh Bekijk bericht
Zowel EuroDOCSIS 2 als EuroDOCSIS 3 gebruiken dezelfde manier van multiplexing enige verschil is dat DOCSIS 3 modems meerdere kanalen tegelijk kunnen gebruiken en zo dus meer bandbreedte halen. Zover ik weet gebruiken beide een variant van CDMA en heb je dus geen last van gedeelde bandbreedte. Het maximum aantal users is wordt dan bepaald door het aantal orthogonale codes wat bij DOCSIS 2 geloof ik 128 is.
Wat je schrijft klopt, maar als de snelheid van 1 gebruiker ongeveer gelijk wordt aan de maximale snelheid van de datastream waar de wijkgebruikers op dat kanaal naar kijken (de "bandbreedte"), blijft er dus tekort aan tijdslots over voor de overigen en hoger dan 55Mbit haal je dus niet. Je moet dan inderdaad meerdere kanalen gebruiken. De downstream snelheid is 55Mbit/sec en dat is al bij QAM256 (dus het dubbele van de 128 die je noemde). Maar verder heeft docsis-3 het voordeel dat er dynamisch van kanalen gewisseld kan worden. Docsis-2 staat altijd op 1 kanaal en als er dus teveel vraag naar bandbreedte is, heb je toch last van gedeelde bandbreedte als er geen tijdslots meer vrij zijn. Met Docsis-3 wordt er op zo'n moment een kanaalwissel of verdubbeling gemaakt waardoor op zo'n moment wel voldoende tijdslots beschikbaar zullen zijn voor iedereen in die wijk, ook de langzamere abbonnementen. Er wordt dus efficienter omgegaan met de beschikbare bandbreedte. Met docsis-2 kan het dus zijn dat 1 kanaal druk en trager wordt en een ander kanaal leeg staat. Bij docsis-2 worden de modems 'snachts verdeeld over de kanalen, maar dus niet dynamisch op het moment dat het nodig is.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....