Los bericht bekijken
  #59  
Oud 25 juni 2009, 17:15
G038's schermafbeelding
G038 G038 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 31 maart 2008
Locatie: Omgeving Den Haag ex-Casema
Berichten: 137
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sjoop1985 Bekijk bericht
Ziggo heeft in april, bij monde van Gradus Vos, tegenover Hardware.info naar buiten gebracht dat je op een periode van anderhalf tot twee jaar mag rekenen voor de Alphacrypt onbruikbaar wordt.
De bewoording van Gradus Vos was net even anders. Hij zei dat hij zich niet kon voorstellen dat de Alphacrypt binnen afzienbare tijd onbruikbaar wordt. Afzienbare tijd definieerde hij als anderhalf tot twee jaar. Dus de Alphacrypt blijft nog minimaal anderhalf jaar werken, waarschijnlijk langer. Onderaan zie je een paar quotes uit het interview op http://www.hardware.info/nl-NL/video...teractieve_TV/

Om de Alphacrypt in CI slot uit te schakelen zal Ziggo een wijziging in de encryptie (Irdeto2) moeten doorvoeren.
Citaat:
We willen zeker niet van die Alphacrypt gebruikers af.[...] Vooralsnog zal die CAM module gewoon blijven werken, maar we hebben wel altijd gezegd van jongens hou er rekening mee, het is niet iets wat we ondersteunen, het kan zo zijn dat in de toekomst wij dingen doen in het net, of een andere encryptie methodiek gaan nemen waardoor het wél mis gaat. Maar ze doen in onze ogen helemaal niks verkeerd en wij willen die duizenden gebruikers ook niet tegen ons in het harnas jagen, dus we gaan zeker niet bewust dingen uitzetten.
Vraag: Is er iets te zeggen van wat de levensduur van die Alphacrypt methode zal zijn?
Citaat:
Anderhalf, twee jaar durf ik wel te stellen dat het niet zo zal zijn dat dat ding in één keer buiten werking is, dat kan ik me gewoon niet voorstellen. En zelfs áls het mocht gebeuren dan zullen we in ieder geval voor die mensen die getroffen worden daardoor, zullen we kijken of we een oplossing kunnen verzinnen. In welke zin weet ik nog niet, maar dat zullen we doen. Vooralsnog, en dan heb ik het toch echt over een termijn van anderhalf tot twee jaar zie ik niet in het verschiet dat er iets zou gebeuren waardoor die Alphacrypt module niet meer zou werken. [...]Ze hoeven zich zeker de eerste anderhalf jaar geen zorgen te maken. Wat daarna gebeurt... Ik bedoel, ik weet het niet.

Laatst gewijzigd door G038; 25 juni 2009 om 23:39