Los bericht bekijken
  #698  
Oud 25 juni 2009, 15:04
Sjoop1985's schermafbeelding
Sjoop1985 Sjoop1985 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 mei 2009
Locatie: Linne (Limburg)/@Home
Ziggo Internet: Alles in Eén Plus, Cisco modem
DTV: Sony Bravia KDL-40NX720 + Ziggo SMiT CI+ CAM & Humax iHDR 5200c
Berichten: 129
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rogier68 Bekijk bericht
Als panasonic nu al aan geeft dat er een CI+ in zit , maar ziggo keurt het toch af , zitten ze met een probleem.
Dus is het voor panasonic makkelijker om te zeggen dat het er nog niet in zit.
En later gewoon een software update te doen , als blijkt dat het gewoon werkt met ziggo.
Het is toch ook wel raar dat panasonic al een tijd weet dat het komt , maar in hun nieuwe tv 's nog geen CI+ hebben gestopt.
Aangezien mijn tv van maart 2009 is

Okee, ik hoop dat dit de laatste keer is dat het uitgelegd moet worden:
  1. CI+ is een HARDWARESTANDAARD, als er geen CI+ slot in die TV zit, zal het er ook nooit in komen, ook niet met een update.
  2. Het software verhaal geldt alleen voor TV's MET CI+ SLOT die NU AL OP DE MARKT ZIJN. Dat heeft te maken met het feit dat Ziggo andere softwareversies test en certificeert dan de software die nu in die toestellen zit.
  3. CI+ COMPLIANCY EN ZIGGO CERTIFICERING HEBBEN ABSOLUUT NIETS MET ELKAAR TE MAKEN.
    Als Panasonic een TV met CI+ slot uitbrengt en Ziggo hem niet certificeert wil dat niet zeggen dat Panasonic dat model dan niet meer kan/mag verkopen als zijnde CI+ toestel. De CI+ standaard is namelijk op generlei wijze eigendom van, of wordt bewaakt door Ziggo. Verder is hier al eerder gezegd dat geen certificering niet zonder meer betekent dat iets niet werkt. In de huidige ("oude") situatie werkt de Alphacrypt ook en die wordt ook niet ondersteund door Ziggo.
    Door te denken/zeggen dat alles door Ziggo gecertificeerd moet zijn om te werken, meet je Ziggo een machtspositie aan die ze niet hebben en ook niet behoren te hebben. (Even los van de mogelijkheden die er zijn tot blacklisting)
Zo, sorry voor het schreeuwen, maar het moest effe duidelijk. Misschien is het handig om een FAQ of zoiets te maken en die op een duidelijk zichtbare/vindbare plaats te zetten? Dat mensen die 70 pagina's niet lezen, kan ik inkomen, maar om nu iedere 2 pagina's weer deze vragen te krijgen van mensen die niet weten hoe de basics van het systeem werken...