Discussie: Klacht: Windows
Los bericht bekijken
  #35  
Oud 25 juni 2009, 15:01
Robertj's schermafbeelding
Robertj Robertj is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 januari 2009
Locatie: Den Haag
Ziggo Internet: Alles in 1 basis
DTV: standaard
Berichten: 130
Standaard

Even alles op een rijtje. Er was een probleem met de verbinding die er eerst niet was. Dat probleem ontstond nadat Ziggo aan het netwerk bezig is geweest. Dan ontstaat er een discussie waarin twee onderwerpen door elkaar lopen: het verbindingsprobleem en een verhaal over routers en instellingen. Dat zijn uiteindelijk twee verschillende onderwerpen.

Ik voelde aan mijn water al dat het verrbindingsprobleem niets met routers te maken heeft. Ik begreep dat Ziggo nogal een switcht waardoor er afstemmingsproblemen ontstaan die bij Ziggo vandaan komen. Dat het probleem niet ligt bij het al dan niet gebruiken van een router wordt duidelijk door een hardware reset. Daardoor was er weer een normale verbinding. Dat bevestigt mijn gevoel dat het niet gebruiken van een router het probleem niet is geweest.

Het verhaal over het gebruik van een router is een ander verhaal. Ik begrijp dat het gebruik ervan ervoor zorgt dat er niet steeds een nieuw IP adres wordt toegewezen als ik beide computers aansluit op een router. Bovendien zou het steeds wisselen van de kabels niet goed zijn voor de connectors. Een router is dan een handigheid om niet steeds de computers om te hoeven wisselen en je houdt je IP adresssen zonder dat die steeds opnieuw toegewezen worden, wat de server ontlast. Het gebruik van een router is in die zin wel aan te bevelen maar het heeft niet te maken met het verbindingsprobleem dat er was.

Dan blijft er bij mij een vraag over. Waarom heb ik het verbindingsprobleem wel met de mininote gehad, waar Windows XP op draait, en niet met mijn desktop waar Windows Vista op draat. Het probleem lijkt dan te maken te hebben met de Windowsversie waar een afstemmingsprobleem mee lijkt te onstaan van de kant van Ziggo nadat er aan het netwerk is geknutseld.