Los bericht bekijken
  #23  
Oud 25 juni 2009, 12:04
Opteron-pv's schermafbeelding
Opteron-pv Opteron-pv is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 23 juni 2009
Locatie: Multikabel
DTV: 5050C
Berichten: 431
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door propper Bekijk bericht
SBS had liever gezamenlijke HDTV aanpak gezien

SBS denkt dat komst van de drie publieke HD-kanalen de verdere uitrol van HDTV kan tegenwerken. Televisiekijkers in Nederland kunnen deze drie HD-kanalen vanaf 4 juli zonder meerkosten bekijken. En daar wringt de schoen.
Het uitmelken van de consument, wat een geweldig idee , wortel voor de neus houden en dan maar hopen dat iedereen hapt.

Citaat:
Daarnaast krijgt de belastingbetaler de rekening van de meerkosten die HDTV-uitzendingen met zich meebrengen gepresenteerd. Eric Eljon, directeur van SBS productions, is niet blij met de huidige gang van zaken. Hij is bang dat bij de televisiekijker nu de indruk gewekt is dat HD-zenders ook door commerciŽle omroepen, die geen aanspraak kunnen maken op belastinggeld, gratis kan worden aangeboden. Hij had meer gezien in samenwerking tussen de NPO, RTL en SBS op het gebied van HDTV. In dit plan waren de HD zenders van de publieke en commerciŽle omroepen in een apart betaalpakket gekomen waardoor men extra inkomsten had kunnen genereren om de meerkosten die HDTV met zich meebrengt te financieren.
Kennelijk kan de commercie zich zelf niet bedruipen , arme arme commerciele mensen toch. In plaats van dat er gewoon gezorgd wordt dat SBS alles in HD kan uitzenden zullen de mensen vanzelf wel komen, maar zoals het wel vaker gaat zullen ze wel moeilijkheden hebben met het verkopen van een HD kanaal naar hun adverteerders.

Citaat:
De meerkosten van HDTV boven de huidige SD kanalen is op dit moment ongeveer 20 procent.
Wat een leuk nummer , klinkt echt als of dat nummer uit de lucht gegrepen is, probleem zal meer zijn dat ze het kanaal niet kunnen exploiteren zoals de normale uitzendingen vanwege het aantal HDTV/HD tuners

Citaat:
Eric Eljon denkt dat de lancering van de publieke HD kanalen zelfs slecht kan zijn voor de uitrol van HD-zenders van de Nederlandse commerciŽle omroepen. “SBS Broadcasting is een gezond bedrijf en dat komt omdat we voor alles wat we doen een goede financiŽle onderbouwing hebben gemaakt. Bij HDTV is dat niet anders. We starten pas met HDTV als er een goede financiŽle onderbouwing is voor de meerkosten die HDTV met zich meebrengt.”
Uiteindelijk zullen de "hoge" startkosten verdwijnen. Omdat deze nu als opstart kosten van een uniek product worden gezien, maar straks wordt er enkelt HD content aangeboden.

Citaat:
SBS onderhandelt hierover met distributeurs waarvan UPC en Ziggo de belangrijkste zijn omdat deze 80 procent van het marktaandeel in handen hebben. Het komt er dus op neer dat HD-aanbieders SBS moeten betalen voor de doorgifte van HD zenders. “Het is de keus van de distributeur of deze de distributiekosten doorberekent aan de abonnee”.
En dat is niet waar, Als de dekking 100% zou zijn van het huidige markt aandeel hoeft deze zender de consument niets extra's te kosten.

Citaat:
Op zich is SBS klaar voor HDTV. Wanneer men besluit om te beginnen met HDTV kan men binnen enkele maanden hiermee starten. Het snelst gaat dit met de zenders NET 5 en Veronica. Een groot aantal series en films wordt extern door SBS aangekocht. De aanlevering dient dan alleen in HD in plaats van SD te geschieden. Wat langer kan het duren voor SBS 6 omdat op deze zender meer eigen producties te zien zijn die in HD geproduceerd moeten worden. Eljon wil zich niet wagen aan een prognose wanneer SBS zou kunnen starten met HDTV. “Ik kan niet in een glazen bol kijken. Het zou mooi zijn als we dit najaar kunnen starten. Maar dat hangt helemaal af van de onderhandelingen die wij met distributeurs voeren.”

Bron: TotaalTV

http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2151

En als de commerciŽle omroepen in HD gaan hoe zit het dan met de ruimte op de kabel?
Er is zat ruimte