Discussie: factuur
Los bericht bekijken
  #12  
Oud 24 juni 2009, 23:15
Leut's schermafbeelding
Leut Leut is offline
Member
 
Geregistreerd: 2 januari 2009
Locatie: Emmen/ @Home
Ziggo Internet: Allers-in-1 Plus
DTV: Humax iHDR 5050c / Humax IR-Fox c
Berichten: 30
Standaard

Zit ook nog steeds te wachten op de facturen van april en mei. Vooralsnog geen enkel teken of de factuur voor Juni wel zal komen...

Heb al eens een email gezonden met de vraag of dit correct is, en kreeg als respons dat Ziggo enige afwijkingen had geconstateerd en daarom als voorzorg de facturatie/ incasso hebben opgeschort.

Ik kan het begrijpen waarom men dit doet, echter, en hier gaat het m.i. faliekant fout, men informeert de abonnee op geen enkele wijze. Dit resulteert in enorm veel onrust, hetgeen leidt tot verontruste telefoontjes, emails en frustraties. Nog daargelaten het feit dat wanneer de facturatie wel weer op gang komt, Ziggo ongetwijfeld het geheel in 1x incasseert.

Over 3 of 4 maanden maakt mij dat niets uit, maar stel, zoals bij anderen hier, dat dat al over meer dan 7 maanden gaat? Zo'n bedrag loopt aardig op natuurlijk. Sowieso hier een uitstekende tip: reserveer zelf maar alvast het verschuldigde bedrag per maand, zodat je een buffer opbouwt, mocht Ziggo alles in 1x gaan incasseren.

Wellicht is een goede procedure voor Ziggo als volgt:-
- wordt een afwijking geconstateerd: ja -> informeer klant, en houdt facturatie/ incasso aan tot moment constatering afwijking.
Immers, voor die tijd ging het wel goed, daarna ontstond pas het een of andere probleem. Hiermee voorkom je ook ongewenste hoge incasso's. Daarna kan in alle rust en tijd gezocht worden naar de oplossing van het probleem, en eventuele te veel/ te weinig betaald abonnementsgeld kan dan in een volgende periode verrekend worden.