Los bericht bekijken
  #45  
Oud 24 juni 2009, 22:20
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.469
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
CeeS, ken jij situaties waarbij een MAC adres door Ziggo geblocked wordt?
Nee, hooguit wordt een ip-adres geblokkeerd in de mailserver, maar da's dit niet. Een modem blokkeren bij misbruik wordt direct op het modem gedaan en niet op ip-adres/mac-adres. Dus dat is niet dit probleem.

Dit klinkt nog steeds als het probleem wat optreedt indien je vergeet om het modem te resetten (uit/aan zetten) als je wisselt van router naar directe computer. Maar jpsystem heeft al geschreven dat hij dat wel gedaan heeft.

Andere opties zijn: dhcp client die niet goed werkt omdat de firewall alleen verkeer toelaat van een lokale ip-reeks of toch nog steeds een defecte kabel. Of (niet erg waarschijnlijk) dat jpsystems een cross-cable gebruikt tussen zijn PC en router. Een router zal dat automatisch corrigeren, maar tussen modem en pc niet.

Hoewel dat laatste erg onwaarschijnlijk is zou je dat nog uit kunnen sluiten door de router tijdelijk als switch te gebruiken.


Doe daarvoor eens het volgende:
  • steek de kabel die van je modem naar je router gaat en nu in de WAN poort van je router zit eens in één van de LAN poorten.
  • laat de kabel die tussen je pc en de router zit in één van de andere LAN poorten zitten en zorg dat er verder géén pc's op de LAN poorten aangesloten zijn.
  • zet de pc uit, de modem uit en de router uit.
  • zet de modem aan en wacht tot alle lampjes normaal branden
  • zet de router aan (die nu als switch gebruikt wordt) en wacht tot hij opgestart is.
  • zet als laatste de PC aan
Werkt dit wel, dan moet je kijken of je een andere netwerk kabel kunt gebruiken tussen modem en computer. Let wel op dat je nu niet meerdere computers kunt gebruiken omdat je geen router meer gebruikt.


Als je dan nog geen internet krijgt:

Wat zie je dan als je in een DOS/cmd scherm als je "ipconfig /all" invoert ?
(start-knop, klik op 'uitvoeren' en type in het vakje cmd gevolgd door de enter toets, (bij vista startknop, dan in het zoeken-veld cmd invullen en enter drukken) Dan in het dos-scherm "ipconfig /all" (zonder de " tekens). De uitvoer kun je copy/pasten in het forum. Rechtsklikken in het dos-venster en 'markeren' kiezen, dan de tekst selecteren en met enter wordt hij gecopieerd. Daarna plakken in je bericht.


Dit soort zaken zijn vaak vrij simpel op te lossen, alleen om dit via forumberichten te doen is het heel lastig omdat er behoorlijk wat mogelijkheden zijn in de windows configuratie die mis kunnen gaan.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....