Los bericht bekijken
  #8  
Oud 24 juni 2009, 19:34
fredrix16's schermafbeelding
fredrix16 fredrix16 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 november 2008
Locatie: Sittard
Berichten: 17
Standaard

Met de nieuwe firmware is inderdaad het probleem ook opgelost als de TV staat ingesteld op NL.

Echter, heb ik mijn TV weer snel terug gezet op Zweden. Indien de TV staat ingesteld op Nederland, dan zie ik niet de EPG (Programmagids) die vanuit Ziggo wordt meegezonden, maar een programmagids die via internet wordt gedownload van tvtv.nl. Een site die ik overigens tot vandaag niet kon. Het ophalen van de logo's van de zenders, en de bijbehorende programma's gaat zeer traag. Daarnaast worden een aantal zenders standaard niet herkend, en moeten deze met de hand geverifieerd worden. Voorbeelden van zenders die standaard niet gekoppeld zijn aan de EPG zijn Discovery Channel, NGC, TMF, enz. Deze zenders dienen met de hand gezocht te worden in een enorme lijst, die ook vanaf de internetpagina geladen moet worden. Met andere woorden, per kanaal dat standaard niet gekoppeld wordt, moet je dit handmatig doen, wat soms wel tot 5 minuten per kanaal kost .

Indien de TV staat ingesteld op Zweden speelt bovenstaande niet. Alle zenders worden probleemloos gevonden in de meegezonden EPG informatie van Ziggo. Dus geen waardeloze koppeling met tvtv.nl, maar de eigen informatie meegezonden. Daarnaast is het mogelijk om op deze manier een herinnering te koppelen aan een uitzending. Een minuutje van te voren komt er dan mooi een popup scherm op TV met de meldinging dat op het andere kanaal een programma begint en de vraag of er overgeschakeld moet worden. Met de TV ingesteld op Nederland krijg ik deze optie niet voor elkaar. De programmagids gekoppeld van tvtv.nl, reageert zo traag, en irritant dat ik de hoop ook snel opgegeven heb.

De TV staat nu weer netjes op Zweden. De EPG is dan zeer fijner. Echter mis ik dan wel een paar icoontjes van NetTV. Bijvoorbeeld de koppeling naar Nu.nl. Aangezien ik dit toch geen meerwaarde vind hebben is dit voor mij geen probleem.