Los bericht bekijken
  #41  
Oud 24 juni 2009, 18:13
Sjoop1985's schermafbeelding
Sjoop1985 Sjoop1985 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 mei 2009
Locatie: Linne (Limburg)/@Home
Ziggo Internet: Alles in Eén Plus, Cisco modem
DTV: Sony Bravia KDL-40NX720 + Ziggo SMiT CI+ CAM & Humax iHDR 5200c
Berichten: 129
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door zikko Bekijk bericht
Beste Anoniem van Ziggo,

Wat ik helemaal nergens op het forum kan terugvinden is een antwoord op de volgende vraag:

Wanneer Ziggo binnenkort daadwerkelijk CI+ werkend heeft, heeft dit dan ZEKER tot gevolg dat de klanten met een Alpahcrypt (en een gewone Cam ci) in hun TV geen digitale basiszenders meer kunnen kijken? Of worden de digitale zenders in het basispakket gewoon op de oude manier beschikbaar gesteld zonder extra beveiliging, zodat die (niet ondersteunde) Alphacrypt Cam nog steeds gewoon zijn werk blijft doen zoals nu het geval is?

En als het allemaal "voorlopig" nog zo blijft zoals het nu is, kun je dan ook aangeven of dat voorlopig een maand, jaar of 5 jaar betreft?

Ben van plan om zo'n Alphacrypt aan te schaffen voor onze Sony Bravia Z4500 zonder Ci+, en wil alleen het basispakket digitaal kunnen blijven ontvangen zonder settop box. Maar wil voorkomen dat ik dat ding heb aangeschaft en hij het na een week al niet meer doet.

Als je een antwoordt hebt dan verneem ik dat heel graag van je!

Alvast bedankt.


Je stelt hier dé grote vraag rondom de introductie van CI+ en het gebruik van de Alphacrypt. De antwoorden die ik je (persoonlijk) nu kan geven: (niet allemaal rechtstreeks op jouw vraag, maar wel gerelateerd aan het gebruik van de Alphacrypt)
  • CI+ sloten zijn backwards compatibel met CI modules, de Alphacrypt kan dus werken in een CI+ slot
  • CI modules zullen in principe gewoon hun werk blijven doen. Wanneer de CI+ functionaliteiten (dus extra beveiliging, onder meer) door Ziggo gebruikt gaan worden op bepaalde kanalen, zal een CICAM geen toegang geven tot die kanalen.
  • Ziggo heeft sowieso gezegd dat ze de Alphacrypt niet gaan tegenwerken. Wat je aan die woorden hebt, is natuurlijk niet zeker. Wel (redelijk) zeker is dat het niet zo zal zijn dat Ziggo van de één op de andere dag op alle kanalen nieuwe restricties gaat toepassen. De Alphacrypt zal dus nog wel blijven werken, alleen voor hoelang is onzeker.
  • De beveiligingsissues spelen volgens Ziggo vooral op de premium-kanalen (Film1, Sport1, Eredivisie live), omdat deze contentproviders betere beveiliging eisen (dat is in ieder geval wat Ziggo claimt). Misschien is er voor het basispakket nog helemaal niks aan de hand.
Samengevat: Als je nu een Alphacrypt koopt, is de kans klein dat ie het maar een week of een maand gaat doen. Waar de bovengrens ligt is echter niet bekend. Ziggo heeft in april, bij monde van Gradus Vos, tegenover Hardware.info naar buiten gebracht dat je op een periode van anderhalf tot twee jaar mag rekenen voor de Alphacrypt onbruikbaar wordt. Uiteraard is óók die uitspraak geen garantie. Mocht het ergens in de nabije toekomst toch misgaan, dan kan Ziggo zich altijd beroepen op het feit dat ze het nooit ondersteund hebben.

Dit is wat ik je er op dit moment over kan zeggen, er zitten hier nog zat mensen die er technisch beter in zitten en uiteraard kan anoniem hier ook nog zijn visie op geven.