Los bericht bekijken
  #6  
Oud 24 juni 2009, 16:37
elisa's schermafbeelding
elisa elisa is offline
Member
 
Geregistreerd: 24 mei 2008
Locatie: Zeist/Casema
Ziggo Internet: casema mega - kabelmodem+apple airport
DTV: Humax - maar ik kijk meestal analoog en nog vaker niet.
Berichten: 52
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Toch denk ik dat het niet nodig is om het zo te doen. Je computer kreeg in het begin vermoedelijk geen ip-adres omdat het de eerste keer dat je het nieuwe modem aanzet heel lang kan duren voordat hij aangemeld en geupdated is. De eerste serie gaat ook nog een firmware upgrade doen en daarna kun je het modem pas activeren (en krijg je de eerste keer dus een 10.x.x.x ip-adres). Als dat allemaal doorlopen is zul je een normaal ip-adres krijgen. Maar voordat je het eerste ip-adres kunt krijgen kan er meer dan 1 uur voorbij zijn.

Ook een mac heeft DHCP client en zal automatisch een DHCP-discover uitsturen waarop de DHCP server je een adres zal geven, je moet alleen de allereerste keer dus heel veel geduld hebben.
Klopt! Je hebt helemaal gelijk.
Alleen... het resetten duurde geen uur, geen 2 uur, geen 5 uur ...
Er bleek een foutje (?) in de doorvoer te zitten dat vanmorgen pas verholpen kon worden? Het modem was wel goed geactiveerd.

Vanmorgen dus weer geprobeerd. Lukte niet. Toen handmatig alle puntcijfertjes ingevoerd. Connectie lukte wel. Afgehaakt om netwerk te gaan installeren. Verbinding lukte niet. Telkens resetten van modem is ramp, duurt eeuwigheid. Blijft telkens weer op dat tweede lampje hangen. Resetten met pen in gaatje aan achterkant.

Terug naar kabeltje-->ethernet. Lukte eindeloos niet, maar nu ineens dus wel met 'using DHCP'. Overigens staan mijn computers (via de Airports) ingesteld op vaste 10.x.x.x ip-nummers. Hoe ik dat weer voor elkaar krijg weet ik nog niet. Handleidingen lezen dus. Ik ben aan het "fluitje-van-een-cent" dus al twee dagen kwijt!
__________________
met de groeten van
elisa

--
Het kàn even duren, maar we komen er wel...