Los bericht bekijken
  #1  
Oud 24 juni 2009, 13:00
elisa's schermafbeelding
elisa elisa is offline
Member
 
Geregistreerd: 24 mei 2008
Locatie: Zeist/Casema
Ziggo Internet: casema mega - kabelmodem+apple airport
DTV: Humax - maar ik kijk meestal analoog en nog vaker niet.
Berichten: 52
Standaard Instellingen nw modem voor de Mac

Nah, zo simpel was het dus niet, om internet weer aan de praat te krijgen via het nieuwe snellere modem. Een Macintosh computer kan niet naar Internet via USB (ook niet als er drivers worden geinstalleerd, zoals werd aangeraden). Een Macintosh gebruikt zijn Ethernetpoort.

Het Mac-OS (of moet ik zeggen: mijn MacPro met OS 10.5?) haalt ook niet automatisch een IP-nummer bij Ziggo op zoals de PC kennelijk doet. De Mac moet weten bij wie hij dat door hem te gebruiken IP-nummer moet ophalen.

Als je in het regelpaneel Netwerk handmatig het IP-Adres van Ziggo invult (dit is: 10.188.64.1), achter Subnet 255.255.0.0 en achter zoekdomein: cable.ziggo.nl dan heeft je Mac geen enkele moeite met verbinden en wordt aan jou door Ziggo een dynamisch IP-nummer verstrekt. Zo simpel is het.

De helpdesk kan niet alles weten, oke, maar de ondersteuning van de Mac is niet best. Het kostte moeite om dat IP-adres + subnet van Ziggo te krijgen. Vandaar dat ik hier maar even neerzet, dat scheelt misschien uren nodeloos prutsen voor Mac-gebruikers
__________________
met de groeten van
elisa

--
Het kàn even duren, maar we komen er wel...