Los bericht bekijken
  #8  
Oud 23 juni 2009, 00:19
Decibert's schermafbeelding
Decibert Decibert is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2009
Locatie: Amstelveen / Casema
Berichten: 915
Standaard

Citaat:
Eens kijken of ik wat details uit een medewerker kan peuteren maandag.
Zoals beloofd heb ik rechtstreeks bij de klantenservice en via via wat informatie los kunnen wringen.

[Disclaimer]
Dit is voorlopige informatie. Meer is er niet bekend bij eerstelijnsmedewerkers die ik sprak. Er is goede reden waarom dit nog niet uitgebreid wordt gecommuniceerd: niks is nog zeker.
[/Disclaimer]

De data-opslag mogelijkheid zal na de tests breed gelanceerd worden. De dienst moet in eerste instantie gratis zijn tot eind van het jaar, daarna zijn er abonnementskosten aan verbonden. Over startdata valt niks te zeggen.
De dienst moet beschikbaar zijn voor elk internetabonnement. Back-upsnelheid is uiteraard bepaald door je upload.

De dienst biedt twee functies: online back-up, en online opslag.
De eerste dienst staat je toe een back-up te maken van je data met behulp van een te downloaden en installeren programmaatje. Daarmee kan je gegevens synchroniseren met de webserver. Als je iets op je PC weggooit, kan je het nog tot 90 dagen terug van de webserver halen. De limiet is 100GB (officieel onbeperkt, maar met een fair use policy, dus gewoon wel beperkt).

De tweede dienst is net als de al bestaande Web-Space, dus gewoon online opslagruimte. Limiet van 10GB.

De beschikbaarheid van beide diensten moet zo hoog mogelijk liggen.

Verder is er nog sprake van andere functies, zoals de mogelijkheid om anderen toegang te geven tot je data, waarbij je zelf bepaalt wat wel en niet voor wie beschikbaar is.

Meer heb ik niet kunnen achterhalen, en als ik geen oud-collega's in de branche had was't nooit gelukt. De meeste medewerkers kijken niet op hun eigen intranet.

Er vallen op dit moment nog niet echt conclusies uit te trekken. Bijzonder vind ik wel de ruime opslag. Ja, zelf heb ik ook vele malen meer data dan die 100GB, maar Ziggo is wel de grootste internetaanbieder in Nederland. Ambitieus dus om zoveel ruimte beschikbaar te stellen, hoewel natuurlijk lang niet iedereen er gebruik van gaat maken.

Leuke bijkomstigheid voor Ziggo: klantbehoud is ideaal, die back-ups neem je niet mee bij overstappen, en niet elke aanbieder biedt het aan.
Ander punt is dat hoge upload aantrekkelijker wordt zo (hoewel dat voor mij altijd al het grootste pluspunt is geweest voor kabel zal dat niet voor iedereen zo zijn).
__________________
Geen loonstrookje van Ziggo B.V.
De feiten scheiden van de emoties