Los bericht bekijken
  #7  
Oud 23 juni 2009, 00:03
Decibert's schermafbeelding
Decibert Decibert is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2009
Locatie: Amstelveen / Casema
Berichten: 915
Standaard

Citaat:
Binnen maximaal 24 uur moet je deze zenders kunnen ontvangen als je van abbo wisselt, meestal is het zelfs sneller. Ik zou maar effe bellen dus....
Termijn die meestal genoemd is is 48 uur. Vaak is het dan veel eerder.

Echter, als er nog een eerdere wijziging in het systeem staat, dan moet die eerst afgerond worden voor de nieuwe wijziging ingevoerd kan worden. Daar wacht de activatie van de Smartcard dus op. Soms betekent dat enkele dagen langer dan normaal. In het ergste geval is de order verziekt of betreft het er één die pas in de toekomst uitgevoerd moet worden, dan kan de klantenservice het wel oplossen, maar moet je ze wel bellen uiteraard. En dat is waarom je niet wacht tot het einde van de previewperiode met het activeren van je kaart.

De voorgaande alinea is de meest voorkomende oorzaak van een activatie die op zich laat wachten. Als je meteen belt als je het apparaat hebt, is de order van de bestelling ervan nog niet afgesloten, dan komt de activatie in een wachtrij (een taak voor de betreffende afdeling), uiteindelijk alleen maar een extra stap waarbij het mis kan gaan.
Dus: altijd een week na ontvangst bellen, geeft je tijd te kijken naar eventuele extra pakketten, ben je ruim voor het eind van de preview maar is de order al wel afgesloten.

Overigens krijg je altijd een schriftelijke bevestiging binnen een paar dagen, en kun je je Smartcard bij MijnZiggo vinden als de activatie is ingevoerd.

EDIT: overigens schreef ik activatie, maar het geldt ook voor uitbreidingen van het zenderpakket.
__________________
Geen loonstrookje van Ziggo B.V.
De feiten scheiden van de emoties