Discussie: Vraag: soms vreemd IP adres
Los bericht bekijken
  #7  
Oud 22 juni 2009, 18:35
hoonteweg's schermafbeelding
hoonteweg hoonteweg is offline
Member
 
Geregistreerd: 28 maart 2009
Locatie: Loppersum (Prov. Groningen)
Ziggo Internet: Ubee wifi modem met alles in en extra
DTV: C+
Berichten: 50
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Brammetje Bekijk bericht
De vraagsteller deelt niet mede of het inmiddels gelukt is, hij is wel aanwezig op het forum. Dus het zal wel gelukt zijn, jammer dat er geen oplossing gemeld wordt.
Het is helaas nog niet gelukt. Ik had de supportdesk van Netgear (= router) dit probleem ook voorgelegd. Stom toevallig (of niet) heden antwoord ontvangen. Schiet ik ook niet veel mee op, maar ik blijf verder zoeken en proberen. hun reactie was:
Aangezien uw modem ook een router en DHCP server is moeten we verifiëren welke van de aparaten (de modem of de router) de IP adressen uitdeelt. U zei in uw eerste mail dat u ook wel eens de DHCP server in de modem heeft uitgezet, dit betekend dat uw modem dus als DHCP server functioneert en dat die de IP adressen toewijst aan de verschillende aparaten. Ik adviseer u daarom dan ook om contact op te nemen met de leverancier van uw modem (indien u de modem via Ziggo heeft ontvangen dient u met hen contact op te nemen) om u te ondersteunen dit probleem te verhelpen.

Mocht u verder nog vragen en/of opmerkingen hebben, aarzelt u dan niet contact met ons op te nemen.

Het lijkt mij dat het niet aan het (motorola) modem kan liggen. Daar staan DHCP op disabled. En het is niet alleen de HP printer die soms vreemde adressen krijgt waardoor die eigenlijk in een ander netwerk lijkt te zitten en dus nit gevonden kan worden, ook de Sony PS3 en mijn HTC smartphone.
Als ik een oplossing heb zet ik dat uiteraard op dit forum.
Dank tot zover,
Marthy