Discussie: Klacht: Opnamen mislukken
Los bericht bekijken
  #125  
Oud 22 juni 2009, 15:46
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door om1 Bekijk bericht
Ik ben klant geworden na de fusie. Dus ik zal wel niet verhuisd zijn van database. In welke database ik zit, ik heb geen idee. Het zou ook niet moeten uitmaken, denk/hoop ik.
Het maakt in zoverre wat uit dat jouw smartcard niet geregistreerd zal zijn in Ziggo/@Home gebied met als gevolg dat je in dat gebied geen kanalen kan weergeven met jouw smartcard. Die werkt namelijk alleen in Ziggo/Multikabel en Ziggo/Casema gebied omdat er sprake is van twee gescheiden netwerken. En in Ziggo/Casema/Multikabel gebied is er nog iets bijzonders aan de hand, er zijn namelijk twee Irdeto Conditional Access Systems (CAS) in gebruik, namelijk één voor de oude Multikabel smartcards en nieuwe oranje Ziggo smartcards en één voor de oude Casema smartcards en de tijdelijke uitgegeven blauwe Ziggo smartcards. Beide CAS'sen produceren decryptie sleutels en abonnementsgegevens waarbij sprake is van andere instellingen en zelfs verschillende verdelingen van kanalen over de gedefinieerde pakketten. En dat kan weer verschillend gedrag van ontvangers in de hand werken bij klanten.

Tegenwoordig krijgen Ziggo/Casema klanten ook de oranje Ziggo smartcard wat inhoudt dat zij in het Irdeto CAS geregistreerd worden dat van origine eigenlijk alleen gebruikt werd voor de Ziggo/Multikabel klanten. Vandaar dat ik benieuwd ben welke smartcard er door de Ziggo/Casema klanten gebruikt wordt als ze die opname problemen ervaren. Als dat "toevallig" allemaal nieuwe oranje smartcard zijn, dan is het "Ziggo/Multikabel" Irdeto CAS als probleem veroorzaker aan te wijzen. Als daar echter ook oude Casema smartcards tussen zitten dan ontstaat de fout kennelijk door instellingen die het Ziggo/Casema personeel in beide Irdeto CAS'sen gemaakt heeft.

Citaat:
Het valt me wel op dat de technische integratie van de voormalige netwerken nog niet voltooit is. Er zullen vast wel goede redenen zij om niet sneller dingen gelijk te trekken, maar het blijft een beetje vreemd voor mij dat het zo belangrijk is om te weten in welke regio je zit.
De beweegredenen van Ziggo zijn ondoorgrondelijk. Uit berichten van een Ziggo medewerker blijkt dat men niet eens in staat is om het signaal in Ziggo/Multikabel gebied te monitoren, dus moeten de klanten daar maar zelf technische analyses gaan uitvoeren om aan te tonen dat Ziggo zit te klooien. Gekker moet het niet worden.

En verder blijkt keer op keer dat als problemen niet als zodanig ervaren worden in Ziggo/@Home gebied dat dergelijke problemen dan nauwelijks prioriteit krijgen omdat Ziggo/@Home het probleem niet kan reproduceren en bij het Ziggo/Casema personeel kennelijk de kennis en kunde ontbreekt om de boel op te pakken. Het zal mij niets verbazen als zou blijken dat er tegenwoordig helemaal niets meer in Ziggo/Multikabel gebied wordt getest voordat iets wordt vrijgegeven of wordt goedgekeurd, met alle gevolgen van dien. Als het Ziggo management van mening is dat alleen testen van allerlei zaken met het Ziggo/@Home signaal voldoende is, dan moeten ze ook stap twee durven te zetten door de digitale TV headend van Ziggo/Casema voor het Ziggo/Casema en Ziggo/Multikabel gebied op te doeken zodat het Ziggo/@Home signaal in het volledige netwerk gebruikt wordt.