Discussie: Klacht: Opnamen mislukken
Los bericht bekijken
  #118  
Oud 22 juni 2009, 10:13
om1's schermafbeelding
om1 om1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 februari 2009
Locatie: Heemstede Multikabel
Ziggo Internet: Connect Max, Cisco EPC3928AD
Berichten: 663
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jeroenkw Bekijk bericht
Bedankt ArChie voor je informatie.

Als dit juist is dan snap ik niet waarom de pvr 2x per uur een update krijgt. Waarom niet dan maar 1x per 6 uur ???

Verder zou een Betere workaround dan 1x 24 uur zijn ipv 6 uur. Aangezien de meeste personen wel 1x per dag tv kijken en de pvr aanzetten kan je dan ook deze sleutel verversen. Hierdoor kan het vrouwtje gtst en zo dagelijks zien ipv missen == vrouw. Denk dat je hierdoor 90% van de gebruikers een stuk blijer zal maken.

Ik neem aan dat de sleutel gepushed wordt naar de ontvangers en dat de ontvanger niet een soort pull request kan doen en dat dit de reden is voor de 30 min? (Dan vingers over elkaar en hopen dat ze het ontvangen) ?
Even wat speculatie....

Bij aanzetten komt bij mij regelmatig de E19 melding voor. Switchen van zender helpt dan. Mijn Humax staat normaal in low-power standby.

Het lijkt erop dat de Humax aan de ene kant de key(s) wel heeft, maar ze even "kwijt" is, om het maar zo te noemen. Want ik neem niet aan dat de keys zovaak langskomen dat die paar secondes genoeg zijn.

Ik zou graag wat meer informatie hebben over hoe deze key updates normaal werken.

De vraag rijst: hoevaak worden keys verzonden, en hoe lang zijn ze geldig? Dat laatste lijkt 6 uur te zijn.

Als keys iedere minuut langskomen, dan is zou de --UPDATE- actie ze altijd wel moeten oppikken. Als het bijvoorbeeld 1x per uur is, dan kan ie ze makkelijk missen.

Als ik de keyupdate procedure zou maken, zou ik denk ik in --UPDATE-- mode gaan net zolang tot ik weer verse keys heb, en vervolgens weer gaan slapen voor een periode van zeg half de key geldigheidsduur.

Anyway, ik ben blij dat dit probleem nu serieus bekeken wordt door Ziggo.

Als het werkelijk zo is dat dit probleem zich alleen voordoet in bepaalde regios, dan biedt dat hoop ik een aanknopingspunt.

En een les voor Ziggo: test je spullen in ALLE regios.