Discussie: Klacht: Opnamen mislukken
Los bericht bekijken
  #108  
Oud 21 juni 2009, 12:32
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jeroenkw Bekijk bericht
Als dit juist is dan snap ik niet waarom de pvr 2x per uur een update krijgt. Waarom niet dan maar 1x per 6 uur ???
Gezien de klachten in dit topic werkt die 2 keer per uur al niet in alle gevallen vlekkeloos. Ik vermoed dat de gedachtengang is dat meerdere keren per uur verversen de kans verhoogt dat het goed gaat en als "bonus" kan Ziggo de geldigheidsduur van die abonnementssleutels dan in de toekomst mogelijk zelfs nog verder verkleinen naar minder dan een uur.

Citaat:
Ik neem aan dat de sleutel gepushed wordt naar de ontvangers en dat de ontvanger niet een soort pull request kan doen en dat dit de reden is voor de 30 min? (Dan vingers over elkaar en hopen dat ze het ontvangen) ?
Alle data voor standaard Digital Video Broadcasting (DVB) systemen wordt gepushed aangezien er geen sprake is van retour kanalen. Dus ook de benodigde sleutels en abonnementsgegeven worden via de Transport Streams gepushed naar alle aansluitingen. De ontvangers filteren daar de data uit die nodig is voor de weergave van het door de gebruiker gekozen kanaal, dus inclusief de benodigde abonnementsgegeven en sleutels. Het juiste filter voor die abonnementsgegevens en sleutels wordt bepaald door de informatie op de smartcard.