Los bericht bekijken
  #46  
Oud 21 juni 2009, 12:18
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vettejus Bekijk bericht
Een aantal topics doorgelezen hier, maar nu zie ik door de bomen het bos niet meer.
Ik wil een Sony bravia 32v5500 aanschaffen, kan ik daar zonder meer de smartcard in stoppen of moet ik ook nog zo'n module (euro100+) bij kopen?
Dergelijke apparatuur is na verkoop nog niet geschikt voor het door de digitale TV provider gekozen Conditional Access System (CAS). Daarom zit er in dergelijke apparatuur een standaard DVB Common Interface (CI) slot waarin een Conditional Access Module (CAM) geplaatst moet worden die kan samenwerken met het CAS van de digitale TV provider. Ziggo maakt gebruik van het Irdeto CAS, dus heb je een Irdeto CAM nodig waarin weer de Irdeto smartcard van Ziggo gaat. En dat te samen gaat in het CI slot van de TV.

Probleem is dat Ziggo niet wil dat de klanten gebruik maken van het standaard DVB CI slot in apparatuur omdat zij geen controle hebben over apparatuur met een dergelijk CI slot. Er is een nieuwe specificatie uitgebracht voor een alternatief CI slot, namelijk het Common Interface Plus (CI+) slot, waarmee Ziggo wel de controle krijgt over de mogelijkheden van apparatuur met zo'n CI+ slot. Binnenkort komt er een Irdeto CI+ CAM uit die geschikt is voor het Irdeto CAS en de Irdeto smartcard van Ziggo.

Vanaf de 5000 serie van Sony zitten er in de TV's een Common Interface slot dat geschikt is voor de standaard DVB CI CAM en ook voor de CI+ CAM. Aan jou dus de keus om of een standaard DVB CI CAM als de AlphaCrypt Classic CAM aan te schaffen of de voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM die straks uitkomt. Over de voors en tegens van een AlphaCrypt Classic CAM of een Irdeto CI+ CAM voor Ziggo is genoeg geschreven op dit forum.