Discussie: Vraag: BER en Freqentie
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 20 juni 2009, 20:55
Decibert's schermafbeelding
Decibert Decibert is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2009
Locatie: Amstelveen / Casema
Berichten: 915
Standaard

Citaat:
Snap relatie tussen freq en ratio niet.
Hoge BER-waardes geven aan dat iets het signaal stoort. De meest voorkomende oorzaak daarvoor zijn niet goed afgeschermde kabels/connectoren, waardoor ander signaal met dezelfde frequentie (met name Digitenne) het signaal kan gaan storen. Dit is de meest voorkomende oorzaak van storingen.

Oftewel, als jouw aansluiting (of die van Ziggo) niet goed in orde is zul je op de zenders die op dezelfde frequentie zitten als de signalen die erdoorheen lopen een verhoogde BER-waarde constateren.

Het beste wat je kunt doen is eerst uitvinden waar het probleem ligt. Je huisaansluiting uitsluiten doe je door bijvoorbeeld je decoder met een zo kort mogelijke kabel rechtstreeks (dus zonder splitters en dergelijke ertussen) op het AOP aan te sluiten. Is het probleem dan opgelost, dan zul je het in huis moeten zoeken. Verandert er dan niks, dan ligt het probleem voorbij of in het AOP in de aansluiting van Ziggo, en zul je de technische dienst moeten bellen (0900-1884, optie 2 en daarna 1), waarbij je dus duidelijk aangeeft welke test(s) je hebt gedaan om uit te sluiten dat jouw aansluiting het probleem is.

EDIT:
Overigens is 100 ook heel erg hoog. De BER is idealiter 0, maar waardes als 1 en 2 hoeven ook niet dramatisch te zijn.
__________________
Geen loonstrookje van Ziggo B.V.
De feiten scheiden van de emoties