Discussie: Ziggo-alert
Los bericht bekijken
  #5  
Oud 20 juni 2009, 20:35
Decibert's schermafbeelding
Decibert Decibert is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2009
Locatie: Amstelveen / Casema
Berichten: 915
Standaard

Die scan die op de mailserver zit kijkt naar bepaalde criteria. Aan de hand daarvan geeft hij het bericht een bepaalde score. Zodra die score boven een bepaalde waarde uitkomt, geeft hij bevoorbeeld aan dat het bericht waarschijnlijk spam is, of als de score erg hoog is, verstuurt hij het bericht niet. Er wordt vele malen meer spam verstuurt dan je ontvangt omdat die filterpraktijk vrij goed werkt.

Dat er dan ook wel eens wat opgevangen wordt wat geen virus is (wat dan nog maar te bezien valt overigens) komt dan gewoon omdat zo'n bericht wel genoeg punten krijgt omdat het aan de criteria van niet te vertrouwen mail voldoet (bijvoorbeeld, IP-adresgroep is niet vertrouwd +2 punten, subjectline is leeg +1 punt, extensie van bijlage is een risicovolle +3 punten, bepaalde keywords komen erin voor +2 punten, en zeg de grens om te blokkeren is 7 punten.)

Punt is dat er best legitieme mailtjes kunnen worden verstuurd met die kenmerken. Er worden echter duizend maal zoveel mailtjes verstuurd met die kenmerken die je echt niet wilt ontvangen. De afzender zegt niet zóveel, die persoon kan onbewust virussen versturen, of zijn adres kan als afzender vermeld staan zonder dat hij het daadwerkelijk is.
__________________
Geen loonstrookje van Ziggo B.V.
De feiten scheiden van de emoties