Los bericht bekijken
  #651  
Oud 20 juni 2009, 01:21
Sjoop1985's schermafbeelding
Sjoop1985 Sjoop1985 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 mei 2009
Locatie: Linne (Limburg)/@Home
Ziggo Internet: Alles in Eén Plus, Cisco modem
DTV: Sony Bravia KDL-40NX720 + Ziggo SMiT CI+ CAM & Humax iHDR 5200c
Berichten: 129
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JW-NHS Bekijk bericht
Goed plannen hoort in principe bij processen die je zélf in de hand hebt. Maar daar is hier geen sprake van, er moet telkens opnieuw met de fabrikanten overlegd worden, aanpassingen in SW doorgevoerd en opnieuw getest worden.
Hoe wou je dat plannen, met hoeveel iteratie-stappen moet je dan rekening houden? En heb je daarbij redelijke zekerheid hoe lang zo'n fabrikant doet over de SW aanpassing?

We hebben het hier over een nieuwe ontwikkeling, niemand heeft daar enige ervaring mee. En het is uiteraard niet zo dat er met een hoop extra financiële injekties even een versnelling bewerkstelligd kan worden.
De eisen die Ziggo stelt zullen voor hun redelijk helder zijn, de software en de techniek is bestaand, het moet zeker kunnen'. Je wéét namelijk dat je moet overleggen en aanpassen en je weet ook dat dat tijd kost, daar kan rekening mee gehouden worden. Goed plannen is ook (al is het maar deels) rekening houden met wat je niet zelf in de hand hebt.
Je hoeft het niet te geloven, maar ook R&D wordt gepland en afhankelijk van hoeveel geld ermee gemoeid is, wordt er ruimte gelaten voor zat iteratiestappen van een recursief proces En dit is hardly R&D, allemaal bestaande techniek. Ik zou het niet overschatten, 't is echt geen rocket science wat ze doen.
Begrijp me goed, ik zeg niet dat je alles kan plannen, maar wel verrassend veel. En áls je dan in een scenario terechtkomt waarbij er ergens in je kritieke pad iets misgaat en je loopt uit, dan is het slim als je niet vóór die tijd al je mond voorbij hebt gepraat:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cam de groot Bekijk bericht
Wat me dan wel verbaast en ook licht tot irritatie aanleiding geeft, is het feit dat Ziggo dat ook kan en moet weten en dus niet moet roepen "we hebben dan en dan een lijst" of "we verwachten op die datum de eerste CAMs te leveren" (of hoe die dingen ook moge heten). Wees dan gewoon slim en zeg niks. Zeg dat het proces gaande is en als het af is komt er witte rook uit de schoorsteen.
Bovenstaand illustreert ook wat ik bedoelde in mijn vorige post met de opmerking over "vroeger". Als zo'n project voor de consument een "black box" is, dan heeft dat voor zowel consument als producent het voordeel dat er geen onrust ontstaat.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cam de groot Bekijk bericht
Zelfs ik hecht waarde aan enkele mededelingen van Anoniem (dat geloven vast een aantal forumleden niet). Maar ik blijf er bij dat het geen professionele werkwijze is om de deelnemers zo te informeren en al helemaal niet om bij de minste kritiek of "lastige vraag" de vragenstellers als zeurpiet (of wat dan ook) te beschrijven of aan te spreken op een arrogante toon. Als "Official" sta je daar boven of trek je je plan en doet er het zwijgen toe.
Eens op alle punten.
Ik herhaal de stelling die ik eerder maakte: ik denk dat velen van ons problemen met hun meerderen zouden krijgen als ze op zulke manier naar klanten van hun werkgever zouden communiceren over projecten waarvan de uitkomst nog niet 100% vast staat.

Laatst gewijzigd door Sjoop1985; 20 juni 2009 om 01:39