Discussie: router traag
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 20 juni 2009, 00:44
Decibert's schermafbeelding
Decibert Decibert is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2009
Locatie: Amstelveen / Casema
Berichten: 915
Standaard

Hij heeft een geadverteerde doorvoersnelheid van 54Mbps dacht ik. De daadwerkelijke doorvoersnelheid ligt altijd veel lager (ik zal je de technische details besparen, bovendien kunnen anderen dat beter uitleggen). Die is dan vaak ergens tussen de 20mbps en 30mbps.

Als je bedoelt 3,2MB/s of MBps dan haal je nu in de praktijk met de router 25,6mbps (grote B is bytes, kleine b is bits), terwijl je snelheid via het modem 8*4,6MB/s = 36,8mbps is. Dat geeft inderdaad aan dat je router die snelheid niet aan kan, het wordt tijd om een router aan te schaffen met een hogere doorvoersnelheid, als je het maximale uit je verbinding wilt halen. Anders kan je beter terugstappen naar Alles in 1 Plus, die zal vanaf (dus NA) 1 juli verhoogd gaan worden naar 20mbps.

Er lopen op dit moment al meerdere topics over de vraag welke routers andere Ziggo klanten goed bevallen, met name hier. Als je dat doorleest heb je in ieder geval een stuk kennis erbij om je te helpen met je keuze, en anders kan men daar je ook verder adviseren.
__________________
Geen loonstrookje van Ziggo B.V.
De feiten scheiden van de emoties