Discussie: Mededeling: Compliment voor ZIGGO
Los bericht bekijken
  #28  
Oud 19 juni 2009, 22:52
Decibert's schermafbeelding
Decibert Decibert is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2009
Locatie: Amstelveen / Casema
Berichten: 915
Standaard

Citaat:
Het opwerpen van deze zgn. downgrade barriere heeft mij altijd gestoord aan Ziggo (@Home)
Ik snap het probleem niet, het is toch hartstikke logisch dat je duurdere producten ook die meerwaarde laat houden ten opzichte van goedkopere? Van een barrière is geen sprake, het gaat om keuzes en behoeftes. Je hebt Basis en Plus, een pakket voor mensen die geen snelheid nodig hebben (beginners, mensen die alleen emailen, mensen met een ijzeren geduld, noem het maar op, waarvoor een snelheid van meer dan 1Mbps toch geen meerwaarde heeft), en een pakket voor mensen die wel hechten aan een stevige verbinding, die krijgen dan gelijk een razendsnelle, daar is toch niks mis mee.

Klantbehoud is leidend in het hele concept van gebundelde abonnemten van álle aanbieders van zulke pakketten. Waarom biedt KPN Digitenne aan, eventueel gebundeld? Ze maken er geen winst op, maar het maakt wél de drempel om over te stappen op de kabel groter. Stel dat je geen huistelefoon hebt, maar je neemt Alles in 1 omdat het gewoon voordeliger is dan bijvoorbeeld Internet Z3 en RTV. Dan zit je wel met een gebundeld pakket, als je dan ooit telefonie gaat gebruiken doe je dat natuurlijk bij Ziggo want dan heb je het abonnement tóch al. En als je één of meerdere diensten wilt beëindigen, verlies je ook andere voordelen. Hartstikke logisch wat betreft klantbehoud, maar ook qua abonnementsgeld, op die manier hoeven de marges minder groot te zijn.

En nu zijn we extreem off-topic. Post van een tevreden klant die eens een ander geluid wil laten horen, daar discussie over, dan wordt topic gekaapt door iemand die het niet goed begrepen heeft, daar discussie over en dan komen we hier uit.

Ik zeg: misschien wordt het tijd dit zaakje eens af te sluiten.
__________________
Geen loonstrookje van Ziggo B.V.
De feiten scheiden van de emoties