Los bericht bekijken
  #647  
Oud 19 juni 2009, 19:15
JW-NHS's schermafbeelding
JW-NHS JW-NHS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 18 februari 2009
Locatie: casema
DTV: 22 en 26PFL5604H FW.078 met resp. Neotion en SMiT
Berichten: 709
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sjoop1985 Bekijk bericht
Ik weet niet hoe het bij Ziggo in zijn werk gaat, maar normaal gesproken worden planningen zo ontworpen dat daar rekening mee gehouden wordt. Zónder dat er gaandeweg datums opgeschoven moeten worden. Je zou toch denken dat een professionele organisatie zou weten dat als je je met dit soort zaken bezig gaat houden (testen, troubleshooten, nogmaals testen, valideren, certificeren en dat voor meerdere technische aspecten), je dan gegarandeerd tegen flinke vertragingen aan kan lopen. Dat neem je dan toch mee in een planning? Beter ruim plannen en eerder dan verwacht klaar zijn, dan in de loop van een project je einddatum te moeten opschuiven (als dat al mogelijk is).
Ik vraag me dus af of Ziggo niet kan plannen, of dat de eerder gedane "tegen die tijd zou dit of dat wel klaar moeten zijn"-uitspraken gewoon uit de duim gezogen zijn?

.....
Goed plannen hoort in principe bij processen die je zélf in de hand hebt. Maar daar is hier geen sprake van, er moet telkens opnieuw met de fabrikanten overlegd worden, aanpassingen in SW doorgevoerd en opnieuw getest worden.
Hoe wou je dat plannen, met hoeveel iteratie-stappen moet je dan rekening houden? En heb je daarbij redelijke zekerheid hoe lang zo'n fabrikant doet over de SW aanpassing?

We hebben het hier over een nieuwe ontwikkeling, niemand heeft daar enige ervaring mee. En het is uiteraard niet zo dat er met een hoop extra financiële injekties even een versnelling bewerkstelligd kan worden.

Mij verbaast het niks.
En zoals velen al schreven: ook ik ben blij met de info die Anoniem hier verstrekt, hoezeer we graag meer zouden willen

Groet,
JW