Discussie: Klacht: Opnamen mislukken
Los bericht bekijken
  #81  
Oud 19 juni 2009, 13:35
iNSaNe-oNe's schermafbeelding
iNSaNe-oNe iNSaNe-oNe is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 29 januari 2009
Locatie: Zoetermeer / Casema
DTV: Humax iHDR-5050c op Sony 37W5500
Berichten: 29
Lightbulb

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bierbeer Bekijk bericht
Ik quote even mijn draadje ik heb hetzelfde probleem:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=18310

Wat mij opvalt is dat het met het abonnement temaken heeft aangezien ik voor de freeview periode totaal geen last had hiervan.
Hee, ik heb precies hetzelfde!

Eergisteren zat ik nog in de previewperiode van mijn nieuwste smartcard en had ik geen enkel probleem met opnemen van programma's. Gisterenmiddag merkte ik dat de periode was verlopen, want ik kon niet alle zenders meer kijken.

Gisterenavond wilde ik op RTL4 een drietal programma's na elkaar opnemen (Nieuws, weer, GTST, afzonderlijk geselecteerd), en vanochtend merkte ik dat die opnamen mislukt waren. Dat was de eerste keer dat ik met een mislukte opname werd geconfronteerd. En inderdaad, bij aanzetten kreeg ik ook allereerst de E19-4 preview periode melding een aantal seconden voordat ik beeld kreeg op RTL4.

Ik denk dus dat het ook daarmee te maken heeft. Het vermoeden is gerelateerd aan de vraag die ik eerder stelde in het forum over wat voor smartcards Ziggo intern gebruikt voor hun testopstellingen: interne supercards of 'gewone' consumentenkaarten. Anoniem reageerde daarop met het antwoord dat het gewone consumentensmartcards zijn met alle abonnementsvormen geactiveerd.

Is het misschien een idee om de Ziggo-testen uit te voeren met een gewone 'consumentensmartcard' waarop alleen het basis digitale TV-pakket actief is (die al uit de previewperiode is gelopen)? Dan lijkt het me echt representatief.