Los bericht bekijken
  #27  
Oud 19 juni 2009, 08:29
jOzh's schermafbeelding
jOzh jOzh is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 juni 2009
Locatie: Woerden
Ziggo Internet: Alles in 1 plus
DTV: Humax 5050
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
Ik neem aan dat je de uitgebreide discussies in dit forum over dect telefoons, mobiele telefoons, wifi-routers en andere electronische apparatuur die te dicht bij je modem staat hebt gelezen?
Ik heb me er niet heel erg in verdiept maar weet wel van de problemen die zich kunnen voordoen door electronische apparatuur die te dicht bij het modem staat. Het is inderdaad zo dat mijn wifi-router (Sitecom WL-173, via Ziggo direct bij mijn alles in 1 abonnement besteld) dicht bij het modem hangt (aangesloten op het modem met bijgeleverde, korte, kabel) verder geen telefoons ed. in de meterkast.

Ik zal vanavond het router een aantal meter bij het modem vandaan zetten, eens kijken of dit scheelt.

Citaat:
Je hebt me ook nog niet verteld of het modem heet kan lopen door een warme meterkast, slechte ventilatie, stof (in modem en ventilatiegaten).
Je hebt gelijk. Ik heb gevoeld, modem lijkt niet warm te worden. Verder is er voldoende ventilatie mogelijkheid in de meterkast (het is er niet warm) en qua stof in/op het modem viel me niets op.

Citaat:
Van de router ben ik voorlopig alleen geďnteresserd in het routerlog.
Als je problemen hebt dat te vinden, moet ik merk en type weten en moet je van je PC opzoeken wat IP-adres, netmask, gateway, dns-server, dhcp-server is.

Mees de Roo
Ik zie in mijn routeroverzicht een SYS log, een DoS log en een NAT log. Het DoS log is leeg, ben je geinteresseerd in beide andere logs? Maar dan waarschijnlijk ook met name over een bepaalde periode waarin er ook 'interessante' dingen in het modem gebeuren? Dan zal ik dat van het weekend eens moeten timen/testen...

Overigens, sinds gisteravond kwart voor 11 is het modem online geweest. Vannacht heb ik geen enkele gebruik gemaakt van de internetverbinding (geen upload/download/bittorrent/enz.) maar toch zijn is het aantal uncorrectable codewords flink opgelopen:
Total unerrored codewords: 1107620211
Total correctable codewords: 1333
Total uncorrectable codewords: 2405

[edit]
Zojuist mbv bittorrent een bestand van 4gb gedownload. Verbinding bleef de gehele tijd stabiel en het aantal uncorrectable codewords is in deze periode niet toegenomen.

Laatst gewijzigd door jOzh; 19 juni 2009 om 10:53