Los bericht bekijken
  #24  
Oud 18 juni 2009, 21:03
Wim44's schermafbeelding
Wim44 Wim44 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 juni 2009
Locatie: NH / Multikabel - Ziggo
DTV: Humax 5050c / 5200c en CI+
Berichten: 127
Standaard

Als je 1 of meer PC's aansluit op een router dan zullen de PC's tesamen de capaciteit van de verbinding naar het internet delen.

Als je meerdere PC's op het thuisnetwerk hebt, dan zal er ook voor P2P communicatie tussen die PC's onderling capaciteit op het LAN nodig moeten zijn. Tussen de PC's onderling zal communicatie mogelijk moeten zijn.

Omdat er gebruikt gemaakt wordt van een switching technologie in de router, heb je het effect van blocking. M.a.w. je moet rekening houden in het design van de router met Erlang-m verdelingen.

Er zijn verschillende technieken om de blocking op de router te verminderen. De meest eenvoudige is de snelheid van het LAN verhogen en daarbij de switching ook te versnellen. De servicetijden van de switch en de kans op blocking wordt daardoor kleiner.

Je hebt te maken met een statistisch proces wat blocking of queuing veroorzaakt op de router/switch. Als je een goede router performance wilt garanderen voor interactief werk, maar ook voor streaming/downloaden dan zullen de routers nog meer opgewaardeerd moeten worden.

Bij een kleiner aantal PC's is de kans op blocking kleiner en is het prestatievermogen van de router gemakkelijker te realiseren. Daarom zie je in testen vaak de prestatie met 1 of 2 PC's. Als je praat over gelijktijdig gebruik van 4-6 PC's dan is de impact op de prestatie van de router veel groter.

Ook andere ontwikkelingen op de manier waarop we met informatie omgaan en daarmee de manier van werken met PC's/Laptops zoals we die nu kennen, of ontwikkelingen naar thin-books, of thin-clients heeft tot gevolg dat de informatiestromen heel anders zullen kunnen gaan lopen dan we nu gewend zijn en ook met andere volumes.

Dat moet dan weer mogelijk gemaakt worden door de infrastructuur van het WAN/MAN en de capaciteit daarvan. Er vinden in de komende jaren tal van innovaties plaats op tal van gebieden. De routers ook in de thuisomgeving spelen daarin een belangrijke rol. Die routers zijn afhankelijk van de technologische en economische omstandigheden, voor wat karakteristieken heel eenvoudig aan te passen.......

M.a.w. de routers evalueren verder en zijn wat karakteristieken en prestatievermogen relatief eenvoudig aan te passen. Dus weer nieuwe routers in de thuisomgeving. Bovendien wordt die handel steeds goedkoper.......

Laatst gewijzigd door Wim44; 18 juni 2009 om 21:16