Los bericht bekijken
  #23  
Oud 18 juni 2009, 19:01
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wim44 Bekijk bericht
De LAN kant van de router zal vele malen sneller moeten dan de WAN kant. M.a.w. als je 80 Mps internet aansluiting hebt, dan zal je voor meerdere PC's al gauw meer dan 350 Mbps nodig hebben, dan zit je dus boven de snelheid van welke router dan ook. Alleen bij een enkele of twee PC's zal je het redden met de huidige routers die max. kunnen presteren. En dat zijn er nog heel weinig.
Welke reden gebruik jij om te zeggen dat je dan pak 'm beet 350Mbit/s LAN <> LAN doorvoersnelheid moet hebben als je abonnement tegen de tijd maximaal 80Mbit/s bedraagt. Elke PC verbonden met de router zal sowieso nooit boven de 80Mbit/s komen (beperking door internetabonnement) en die theoretische 80Mbit/s zullen de aangesloten PC's/laptops dan ook moeten delen.

Of bedoel je dat er naast de snelheid die elke PC zal eisen tijdens download er nog genoeg speelruimte over zou moeten blijven om andere dingen te kunnen doen? Hier is het netwerk intern Gigabit en de doorvoersnelheid (LAN <> LAN) is 872.4Mbit/s, maar de PC en 2 laptops hier zullen die 20Mbit/s internetsnelheid (max 137Mbit WAN > LAN doorvoersnelheid) toch moeten delen en hoger dan dat zullen ze bij contact met het WAN ook niet worden.

Begrijp me goed, dit is geen aanval, maar discuseer hier graag over.