Los bericht bekijken
  #24  
Oud 18 juni 2009, 18:23
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

jOhz: De signaal-waarden zijn niet optimaal maar ook niet verontrustend. De uncorrectable codewords lijken ongewenst; datzelfde geldt voor de T3 timeouts. Interpretatie is echter nauwelijks mogelijk; was het modem b.v. gewoon aan het opstarten?

Je presentatie is namelijk chaotisch; zo nu en dan zomaar een opname van het modem zonder preciese voor/tijdens/nageschiedenis zegt weinig.

Je moet allereerst, liefst getimed, regelmatig kijken, zodat je kan aangeven wanneer ongeveer die uncorrectable codewords optreden. Dan weten wij of ze allemaal in een keer gebeuren of over een lange tijd één voor één. Dan kan ook een link gelegd worden tussen je signaal-waarden, je codewords en je modem log-entries (die uncorrectable codewords kunnen nu een dag eerder gebeurd zijn dan je T3 timeouts). Bovendien ontbreken nog steeds je router log entries (over precies dezelfde periode svp.). En last but not least, moet je ook aangeven wat deze gegevens te maken hebben met je klachten; liep alles gewoon door, draaide je een bittorrent, knipperde er lampjes en zo ja welke enz. enz. En let vooral zorgvuldig op de tijd; anders wordt een oorzaak>gevolg eenvoudig aangezien voor een gevolg>oorzaak.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.