Los bericht bekijken
  #20  
Oud 18 juni 2009, 17:54
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Zoals ik al eerder heb aangegeven is het helemaal niet zeker dat de problemen die jullie ondervinden met de tijd (c.q. de timers) in de Humax IR-FOX C zijn terug te voeren op een softwareprobleem in de decoder. Daarom kun je er ook niet voetstoots van uitgaan dat de problemen door een firmware update opgelost zouden kunnen worden. Ik heb mijn exemplaar (met firmware versie 1.01.14) nu enkele weken in gebruik, specifiek om timeropnamen te maken op een aangesloten DVD/HDD recorder, en ik heb tot op heden geen problemen ondervonden. Alle ingevoerde timeropdrachten, handmatig ingevoerd of via de EPG, en met of zonder aanpassingen van start en/of stoptijden, worden feilloos uitgevoerd.
Ik heb je dacht ik ook al uitgelegd dat problemen afhankelijk kunnen zijn van de manier van gebruik, de kanalen die bekeken worden, het moment van bekijken, verschillende instellingen, verschillen in het signaal en ga zo maar door. Al die factoren tesamen kunnen een bug oproepen die zich bij een ander mogelijk niet voordoet. Punt is en blijft dat ongeacht het aangeboden signaal of al die andere factoren de klok van de IR-FOX C op tijd dient te lopen. Dat doet hij bij meerdere mensen niet zoals je kan lezen, dus spreken we van een bug.

Ook krijgt iedere ontvanger iedere 15 seconden tijd update pakketjes aangeboden die kennelijk niet door de Humax verwerkt worden of in ieder geval niet als zodanig verwerkt worden dat daarmee het probleem wordt gecorrigeerd. Het feit dat ik mijn ontvanger van tijd tot tijd moet resetten om de gevolgen van deze bug ongedaan te maken zegt denk ik genoeg. De laatste paar weken gaat het bij mij ook weer even goed, maar misschien verricht ik binnenkort weer een handeling die ik beter niet had kunnen doen op dat bepaalde moment of doet Ziggo/Casema weer iets met het signaal dat niet als normaal gespecificeerd is en het is weer bingo.