Los bericht bekijken
  #21  
Oud 18 juni 2009, 17:29
Wim44's schermafbeelding
Wim44 Wim44 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 juni 2009
Locatie: NH / Multikabel - Ziggo
DTV: Humax 5050c / 5200c en CI+
Berichten: 127
Standaard

Van de routers die in het test overzicht behandeld worden, waren er al in 2007 /2008 op de markt.

De snelheid waarmee nieuwe modellen worden uitgebracht is hoog. De nieuwere modellen die uitkomen zijn vaak de oudere modellen, met wat verbeteringen of toevoegingen..... meer niet. Je kan dan een nieuw type-nummer introduceren met een nieuwe prijs. M.a.w. de economische levensduur is beperkt.

Om aan te nemen dat elk huishouden in NL op korte termijn een internet aansluiting van 20-80Mbps nodig heeft is onzin. Het is mooi als dat kan, maar met de huidige tarieven, zal dat ook niet gebeuren. De LAN kant van de router zal vele malen sneller moeten dan de WAN kant. M.a.w. als je 80 Mps internet aansluiting hebt, dan zal je voor meerdere PC's al gauw meer dan 350 Mbps nodig hebben, dan zit je dus boven de snelheid van welke router dan ook. Alleen bij een enkele of twee PC's zal je het redden met de huidige routers die max. kunnen presteren. En dat zijn er nog heel weinig.

De huis / tuin / keuken routertjes die bij een gemiddeld huishouden geinstalleerd zijn, zullen zich vanzelf kwa mogelijkheden en prijs op nieuwe mogelijkheden en marktsituatie aanpassen.