Los bericht bekijken
  #21  
Oud 18 juni 2009, 16:25
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

RCV: Je downstream waarden zijn gewoon goed. Je upstream signaal zit dicht tegen de bovengrens, al blijven de codewords op je laatste signaal-voorbeeld zich heel netjes gedragen.
Je hebt geen actieve componenten tussen AOP en modem, dus de dempingswaarden van downstream en upstream zouden niet veel mogen verschillen. Kijk wel even of de splitter en de kabel tussen AOP en Modem goed vastzitten, contact maken en onbeschadigd zijn; de anders ontstane staande golven kunnen anders eenvoudig per frequentieband zowel verzwakkingen als versterkingen van het signaal geven.
Om ook staande golven in de groene kabel uit te sluiten moet je er zeker van zijn dat die AOP door jou geheel volgens de voorschriften (let op sluiting makende isolatiedraadjes, de mm's weggenomen isolatie en blank maken!) is uitgevoerd. Een bijkomend verschijnsel van staande golven in de groene kabel zijn trouwens duidelijke verschillen in signaalsterkte van de analoge tv-zenders. Je hebt dan sommige van die zenders met perfect signaal terwijl andere sneeuw vertonen.

Wanneer alle bovenstaande zaken in orde zijn ontkom je er niet meer aan om de helpdesk te bellen; zij zijn de enigen die je upstream signaal-demping zo kunnen onderzoeken en verbeteren dat dit weer in de 45dBmV regionen belandt.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.