Los bericht bekijken
  #20  
Oud 18 juni 2009, 16:19
jOzh's schermafbeelding
jOzh jOzh is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 juni 2009
Locatie: Woerden
Ziggo Internet: Alles in 1 plus
DTV: Humax 5050
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
jOzh: Zoals Decibert al opmerkt, is je router die de bittorrent load niet aankan bij jou veruit de meest waarschijnlijke oorzaak van je problemen. Die load bestaat uit drie delen:

1. De feitelijke datatransfer. Hiermee zou eigenlijk geen enkele router moeite mogen hebben (of het moet om een extreem oude die nog op 10Mbit draait gaan).
2. Het snel achter elkaar opbouwen van een groot aantal verbindingen. Uiteindelijk helpt hier alleen een firmware-update of in het ergste geval een nieuwe router. Toch kan je het nog lang uitzingen door je bittorrent programma op dit punt te knijpen; de vertraging van de torrent-download daardoor blijkt in de praktijk erg mee te vallen.
3. DNS verkeer gerelateerd aan de onder 2 genoemde verbindingen (wanneer de router als DNS server staat ingesteld). Je kunt die belasting geheel wegnemen door op alle PC's op de hand externe DNS servers in te stellen, ipv. de router (via DHCP?) daarvoor op te laten draaien.

Je Signaal-waarden blijven goed en kunnen door de torrents inderdaad niet be´nvloed worden.

Mees de Roo
Maar kan een overload van de router ervoor zorgen dat het kabelmodem zijn verbinding met het Ziggo netwerk verliest? Want het startpunt van mijn probleem was toch het kabelmodem dat niet 'online' weet te komen en blijft hangen bij een knipperend 'US' lampje.
Het verwijderen van de router zou dan logischerwijs het probleem moeten oplossen en dat lijkt bij mij toch niet het geval aangezien het kabelmodem ook zonder router soms niet online komt (knipperend US lampje).

Vandaar mijn vermoeden dat wellicht het modem niet goed om kan gaan met een constant uploadende bittorrent client, wellicht als gevolg van een niet geheel stabiel inkomend signaal.

Ik ga vanavond weer even de waarden in het modem checken en zal ook het log controleren.