Los bericht bekijken
  #7  
Oud 18 juni 2009, 00:05
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door golftouch Bekijk bericht
Update: Hij valt alleen aan de rechter zijde weg. Beeld waarmee ik vergeleken had was van frame gewisseld waardoor leek dat het ook links was.

Nee, ik behoor niet tot de groep die SD kijkt via de scart.
Ik ben zeer tevreden met het SD beeld via HDMI.
Ik vind het opvallend dat hier bijna een jaar geleden (!) al gemeld werd dat bij de Humax 5000 beelden van HD zenders weergegeven via RGB SCART nogal wat naar rechts opschuiven, en dat dit nu ook het geval blijkt te zijn bij de 5050C (die dezelfde Broadcom chip gebruikt). Het probleem was dus al voor de release van de 5050C bekend, en er is kennelijk niets mee gedaan.

Interessant is ook dat in het gelinkte bericht duidelijk getoond wordt (foto's) dat de verschuiving naar rechts bij gebruik van RGB nog groter is dan bij gebruik van CVBS. Dat is interessant, want daar kunnen we twee dingen uit afleiden:

(1) De Humax 5000 (en dus naar alle waarschijnlijkheid ook de Humax 5050C) levert wel degelijk RGB output van HD zenders via de TV SCART.

(2) Overschakelen van CVBS naar RGB resulteert in een (additionele) verschuiving naar rechts en tevens een verschuiving omhoog.

Het tweede punt lijkt een typisch Humax kwaaltje te zijn, want ik kan het ook vaststellen bij een Humax IR-FOX C.