Los bericht bekijken
  #635  
Oud 17 juni 2009, 23:18
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MikeB78 Bekijk bericht
Zou dit betrekking hebben op de software van de DVB-C tuner, of op de firmware van de TV? Ik begrijp dat deze in de Sony W5500 serie onafhankelijk van elkaar te updaten zijn.

In het eerste geval mag ik hopen dat dit soort updates optioneel zijn. Het zou erg zout zijn als dit automatisch over het Ziggo netwerk zou gebeuren, zoals bij de gecertificeerde settop-boxes.
Updates via het Ziggo netwerk voor je TV krijg je t.z.t. volautomatisch door de strot gedouwd. Hoef je niets voor te doen.

Maar: je kunt wel de automatische update faciliteit van je TV uit zetten, en dan kunnen er geen (ongewenste) updates worden geïnstalleerd. Zou ik dus maar gauw uitzetten als ik jou was. Overigens zou het mij niets verbazen als door een update met een door Ziggo 'gecertificeerde' versie van de firmware ook meteen de faciliteit om automatische updates uit te zetten wordt geëlimineerd. Zie je?
Citaat:
Maar goed, het zal waarschijnlijk zo'n vaart niet lopen. Wellicht naïef, maar ik geloof niet dat er zomaar software in mijn TV kan worden veranderd zonder mijn expliciete toestemming.
Dat zie je dan verkeerd, dat kan dus wél. Kijk de handleiding er maar eens op na.
Citaat:
Tenzij dit juridisch is dichtgetimmerd in de voorwaarden van het gebruik van digitale tv...?
Ik ben geen jurist, maar daar is vast wel aan gedacht. Er staat zelfs in de voorwaarden van Ziggo digitale TV dat je de Ziggo smartcards alleen maar in door Ziggo goedgekeurde apparatuur mag gebruiken. Go figure.