Los bericht bekijken
  #5  
Oud 17 juni 2009, 22:34
Pio's schermafbeelding
Pio Pio is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 januari 2009
Locatie: Casema
DTV: -
Berichten: 1.276
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door golftouch Bekijk bericht
Perfect natuurlijk als deze zenders op 1,2 en 3 komen en verdwijnen dus de SD zenders van deze. Echter, en ik weet niet of het aan mijn lcd ligt maar als ik Eurosport HD of Film 1 HD kijk via scart (lees: doe ik nooit maar ik heb ook de scart aangesloten) dan valt bij mij links en rechts een stuk van het beeld weg. Bij Eurosport zie ik b.v. HD niet meer staan.
Deze is ook via een andere instelling van het menu niet zichtbaar te maken. M.a.w. zou ik of iemand die hetzelfde heeft via scart willen kijken naar deze HD zenders dan is die een stuk van het beeld kwijt.

Nogmaals; prima zaak als 1, 2 en 3 HD op 1,2 en 3 komen.
Is het feit dat je links en rechts wat mist niet juist een teken dat je juist via RGB kijkt: underscan/overscan verhaal. Op mijn oude Sony CRT mis ik ook instellingen als ik een signaal via RGB binnenkrijg. Dan lijkt het me eerder dat de 5050 het HD beeld niet goed downscaled via de scartuitgang.
Behoor jij tot de groep die SD kijkt via de scart ivm beeldkwaliteit. Want dan moet je bij zappen toch ook regelmatiger gaan switchen tussen scart en HDMI.